Jump to content

Question

Posted

Колеги, моля за малко помощ. Има ли такова животно, като Winbox-a примерно, което да работи с мобилен телефон с Андроид. Целта ми е да управлявам интернета на клиентите в рутера, с телефона си. Никъде не намерих в нета инфо. Имам телефон HTC Desire HD, с OS Android 2.2.1. Ta МикроТик е известна, а смартфоните се доказват все повече в употреба и се чудя дали няма някакво решение.

Recommended Posts

• 0
Posted

Winbox , през Remote Desktop

Иначе има SSH, Telnet и WEB през които можеш да си управяш каквото искаш ;)

Аз лично предпочитам SSH конзолата

• 0
Posted

с webfig-a става ама май го има само в v5

• 0
Posted

Извинявам се че поне не благодарих за отговорите, но ме нямаше и сега ги виждам. С SSH конзолата нали не се работи в графична среда, както е при winbox-a. Тоест ако е така, не ме устрийва. Трудно се оправям с команден ред. Това webfig, не знам как се ползва. Ще помоля за малко повече инфо, ако не е проблем. Благодаря иначе!

• 0
  • Administrator
Posted

http://demo2.mt.lv/webfig/

потребител: demo

същото като winbox само че в браузер варянт

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

RB951Ui-2HnD / RBD25GR-5HPACQD2HPND&R11E-LTE6 /  RB952Ui-5ac2nD-TC

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

• 0
Posted

А, това-  http://demo2.mt.lv/webfig/ ме заинтересува. Ще му обърна по-специално внимание. Благодаря за което!

Всъщност успях да вляза през телефона с помоща на това https://market.android.com/details?id=b … rch_result Софтуера е за андроид телефони и е испанско - Saum Mikrotik. Проблема е само, че през WinBox-браузера на Микротик е ограничен достъпа към повечето функции. Благодаря и тия дни ще тествам.

• 0
Posted

За android ползвам ConnectBot и се логвам през ssh в mikrotik.

• 0
Posted

SSH не е графична среда. А да пишеш команди от телефона си с тия дебели пръсти- колкото два клавиша, си е жива мъка. :)

• 0
Posted

SSH не е графична среда. А да пишеш команди от телефона си с тия дебели пръсти- колкото два клавиша, си е жива мъка. :)

Тогава таблет или си пускаш хот спота на андроида и цъкаш на лаптопа

Разочарованието от лошото качество, остава дълго след удоволствието от ниската цена..

• 0
Posted

хм това е много добре... но на микротик ли е разработка или ?

Analog Audio™

• 0
Posted

някой има ли про варианта?

Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи

Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

• 0
Posted

Ако идеята е само за спиране/пускане на абонатите и смяна на скоростта им е много по лесно да се прави с външно WEB приложение което да командва микротика. Така може да се направи страничка която е специално оптимизирана за Андроид/iPhone

• 0
Posted

аз го разгледах приложението ама не е кой знае какво, може би ще е удобно за някои стари версии които нямат уебфиг, но при положение че има уебфиг няма да използвам това приложение (или поне в тези версии на приложението)

Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи

Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

• 0
Posted

На мен ми върши работа + това който не му е удобно си има терминал уеб базирани решения и така на татака :)

• 0
  • Administrator
Posted

Едно приложение за ябълки относно микротик настройки мониторинг и т.н.

airghz_viste_screenshot_brochure.jpg

SICE Radiolink Wireless WiFi AirGHz ЛИНК

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

RB951Ui-2HnD / RBD25GR-5HPACQD2HPND&R11E-LTE6 /  RB952Ui-5ac2nD-TC

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ