Jump to content

Recommended Posts

Posted

еми аз ползвам на едно място такъв но трафика все още не надвишава пиково 200мб

понякога с мултикаст забива мултикаста кам някой порт.

Posted

Мене мултикаста не ме касае, ама ми трябва за трафик към 1.5-2G

Те по спецификация го дават 48G да прекарва, ако 4 минават спокойно ... на таз цена берекет :)

Posted

Суича за агрегиращ става - държи към 500 човека. При тестове докара към 5-6Gbps за няколко часа (такъв беше теста). Разбира се, Броя пакети беше под 50,000 и с изключен uTP на utorrent. Мултикастите наистина са му малко мъчни, а OSPF-а го филтрира много странно.

За да бъде Core суич няма да му гласувам доверие, но може да се ползва като разширителен (SFP<>RJ45) на добър L3 суич (ако се гони цена за L3 - Dell 6224  за под 1400$ в USA с small-business отстъпка в dell.com или нещо от ebay).

Posted

Това се е квартален суич все пак, за FTTB като концентратор, какъв корсуич?

... и яз можем, и тате може, ма козата си сака пръч!

Posted

Благодаря за мененията

Явно ще се заложи на нещо по-сериозо  :)

Идеята беше, че ми трябва switch  с 16+ SFP порта

Posted

Разгледай Dell PowerConnect 6224F - добра цена в dell.com, а в ebay понякога се намира за 500-600$

Dell 6224F

20 SFP slots for fiber or copper media support

4 combo ports for copper or SFP media support

10 Gigabit Ethernet uplink modules (optional)

48Gbps Stacking module (optional)

Posted

Мися че е излишно да казвам CISCO ако ще продаваш нет през него де!

... и яз можем, и тате може, ма козата си сака пръч!

• 3 months later...
Posted

аз ползвам SMC8612XL3 с 12 SFP.Има го от време на време в ebay.com за около $200-$400

Posted

Лично аз от тич брадати еврей - няма да взема нищо, дори да ми го дават и без пари.

Каквото и да съм взел от тях - винаги има проблеми.

Кабел съм взимал - на 60 метра суитчовете не се връзват.

Медияконверторите им работиха 6-8 месеца. После ги смених всичките 20 комплекта.

Прехвалените ръбита - от 7 бройки, 2 работят като хората, без да забиват или да им спира мултикаста. Дори и без IGMP пуснато, пак мултикаста им спира.

Да не говорим, че цените им са в долари, което е забранено в БГ. Ако отидеш да пазаруваш - курса им е като лондонската борса. Ако плащая в долари - снимат ти ги, недай си боже да ги преметнеш. Освен това в магазина им има само номерца, без да има обявени цени, което също е забранено по ЗЗП.

Абе еврейска му работа.

Невиждам как да се доверя на такъв партньор.

Има далеч по-добри решени от това което тия предлагат. Погледни примерно Zyxel 3012F.

Posted

Не съм го ръчкал но за тази цел бих заложил на някой от големите МАРКИ... Dell,HP,Cisco и т.н.

Analog Audio™