Jump to content

Някой няма ли залежаващи Cisco-та от новите? Да ги върже за лабораторни цели

NetworkPro

Recommended Posts

Някой няма ли залежаващи Cisco-та от новите? Да ги върже за лабораторни цели малко.

Да се конектваме да ръчкаме разни конфигурацийки по сценарии от различни упражнения.

:)

Щото иначе пък ако тръгнем да събираме пари за лабораторна техника ще е много скъпо.

Не върши работа, далеч е от реалността.

Има и други симулатори и емулатори.

Трябва си желязо, като ще се бъгва, да се бъгва по реален начин.

То това му е 60% от ученето - да знаеш как се бъгва.

GNS3 не върши ли работа?

Я подскажи някой лаб който не можеш да тестваш с GNS-a и аз да се включа. :)

Мога да ти изпратя последния IOS, които върви на платформа 7200 на GNS-a.

На практика почти всичко може да се тества. Компютъра ти може да стане сиско рутер и да го закачиш в съвсем реални условия.

Може би само Voice лабовете няма да станат, щото не знам как ще се инсталира CME на GNS3.

Ще ми е интересно да си споделяме лабове и да тестваме.

• 1 month later...

И аз ще се вклуча имам едно стращо филмче за GNS3 ако някои иска да го гледа много е интересно.

• 3 weeks later...

Незнам дали ви е известно, но няма никакъв начин да се симулира или емулира switch. Единствено Packet Tracer, но той симулира при това много ограничено!

• 5 months later...
  • 9 months later...

Инсталирах си GNS3, имам и IOS-ите за всички платформи,/не знам дали се намират лесно/,свалих ги от един индийски сайт, но не мога да го подкарам тоя емулатор, иначе е страхотен.Разглеждам му подробно инструкциите от сайта на GNS3,пробвам примерно с 2600 платформа, уж тръгва , но после дава грешка/може би защото RAM-а ми е само 1GB/.

Много ми трябва защото завършвам Cisco академия и си правя всичко възможно на Packet Tracer-a,но той горкия е много ограничен относно CCNP- горното ниво/ да не говорим кви простотии и бъгове има относно OSPF/Толкова много команди не разпознава че направо е ужас.....Клегата Diogen e прав за 7200 платформата.там просто рутер 7200 го превръщаш

във Frame Relay Switch и си го конфигурираш спокойно/ Tracer-a го симулира но ..знаете как/ .GNS3 в комбинация със VMWare машина е страхотен дори за CCIE.Бих платил на човек/съвсем чистосърдечно/ ако може да ми подкара това чудо, щото толкова занания натрупах и книги изчетох ,а не мога да си правя лабове ,че умирам от яд.

Да, хубаво е да се работи с живи Cisco суичове и рутери, но нямам. Ако някой може да помогне имейла ми е :

javor_ks@abv.bg