NetworkPro Posted March 5, 2011 Report Share Posted March 5, 2011 Някой няма ли залежаващи Cisco-та от новите? Да ги върже за лабораторни цели малко. Да се конектваме да ръчкаме разни конфигурацийки по сценарии от различни упражнения. Щото иначе пък ако тръгнем да събираме пари за лабораторна техника ще е много скъпо. https://wiki.mikrotik.com/wiki/NetworkPro_on_Quality_of_Service (archive) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Poc Posted March 5, 2011 Report Share Posted March 5, 2011 Cisco Packet Tracer, не върши ли работа? Или са много стари моделите в него? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NetworkPro Posted March 5, 2011 Author Report Share Posted March 5, 2011 Не върши работа, далеч е от реалността. Има и други симулатори и емулатори. Трябва си желязо, като ще се бъгва, да се бъгва по реален начин. То това му е 60% от ученето - да знаеш как се бъгва. https://wiki.mikrotik.com/wiki/NetworkPro_on_Quality_of_Service (archive) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diogen Posted March 5, 2011 Report Share Posted March 5, 2011 GNS3 не върши ли работа? Я подскажи някой лаб който не можеш да тестваш с GNS-a и аз да се включа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diogen Posted March 8, 2011 Report Share Posted March 8, 2011 NetworkPro, пробва ли GNS3 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NetworkPro Posted March 8, 2011 Author Report Share Posted March 8, 2011 Знам го попринцип. Нещо по-интересно ли имаш в предвид като ситуация ? https://wiki.mikrotik.com/wiki/NetworkPro_on_Quality_of_Service (archive) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diogen Posted March 9, 2011 Report Share Posted March 9, 2011 Мога да ти изпратя последния IOS, които върви на платформа 7200 на GNS-a. На практика почти всичко може да се тества. Компютъра ти може да стане сиско рутер и да го закачиш в съвсем реални условия. Може би само Voice лабовете няма да станат, щото не знам как ще се инсталира CME на GNS3. Ще ми е интересно да си споделяме лабове и да тестваме. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Momo Posted April 11, 2011 Report Share Posted April 11, 2011 И аз ще се вклуча имам едно стращо филмче за GNS3 ако някои иска да го гледа много е интересно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diogen Posted April 11, 2011 Report Share Posted April 11, 2011 Давай го насам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HancTep Posted April 30, 2011 Report Share Posted April 30, 2011 Незнам дали ви е известно, но няма никакъв начин да се симулира или емулира switch. Единствено Packet Tracer, но той симулира при това много ограничено! Link to comment Share on other sites More sharing options...
¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤ Posted April 30, 2011 Report Share Posted April 30, 2011 Би ли се аргументирал Link to comment Share on other sites More sharing options...
NetworkPro Posted April 30, 2011 Author Report Share Posted April 30, 2011 Dynamips/GNS3 върви много мудно и за performance тестове си трябва live машинки https://wiki.mikrotik.com/wiki/NetworkPro_on_Quality_of_Service (archive) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimi_5 Posted October 10, 2011 Report Share Posted October 10, 2011 Cisco Catalyst C3750G-16TD-S Switch, интересен ли е за целта. Докато го продам. 0886 883068 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rider77 Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 Инсталирах си GNS3, имам и IOS-ите за всички платформи,/не знам дали се намират лесно/,свалих ги от един индийски сайт, но не мога да го подкарам тоя емулатор, иначе е страхотен.Разглеждам му подробно инструкциите от сайта на GNS3,пробвам примерно с 2600 платформа, уж тръгва , но после дава грешка/може би защото RAM-а ми е само 1GB/. Много ми трябва защото завършвам Cisco академия и си правя всичко възможно на Packet Tracer-a,но той горкия е много ограничен относно CCNP- горното ниво/ да не говорим кви простотии и бъгове има относно OSPF/Толкова много команди не разпознава че направо е ужас.....Клегата Diogen e прав за 7200 платформата.там просто рутер 7200 го превръщаш във Frame Relay Switch и си го конфигурираш спокойно/ Tracer-a го симулира но ..знаете как/ .GNS3 в комбинация със VMWare машина е страхотен дори за CCIE.Бих платил на човек/съвсем чистосърдечно/ ако може да ми подкара това чудо, щото толкова занания натрупах и книги изчетох ,а не мога да си правя лабове ,че умирам от яд. Да, хубаво е да се работи с живи Cisco суичове и рутери, но нямам. Ако някой може да помогне имейла ми е : javor_ks@abv.bg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Momo Posted July 24, 2012 Report Share Posted July 24, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=h_lpqTfdIBs погледни това клипче всичко трябва да си работи перфектно Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts