Jump to content
  • 0

Антени и miniPCI Cards

hollow

Question

Отскоро съм активен във вашия форум и не претендирам че съм го прочел целия но все пак съм прегледал голяма част от него във всички раздели / форума е чудесен /

Откривам тази тема понеже искам да се изясни тази зависимост а именно антени-карти понеже на няколко места съм попадал на неща от сорта " .... а защо са ти такива мощни карти ..... а защо ти е такава антената ..... " и така :

1.Яки карти + слаби антени

2.Яки карти + яки антени

3.Яки антени + слаби карти

коя е комбинацията / моля коментирайте с примери /

като предполагаме че става въпрос за населено място и разстоянията до клиент са не повече от 1км. или от 1 до 5 км.

10 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Administrator

4. балансирано мощна карта + подходяща антена

параметрите са взаимо зависими

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

• 0

Мощноста на картата е нож с две остриета-обикновенно с големите мощности си го начукваш с шумове повече от доволно.Залагаш на карта с добра чувствителност + яка антена-това е оптималния вариант за описаните от теб разтояния.Някъде ако се не лъжа някой го беше написал-с яка карта в населено място е все едно боза да лееш :D

Родих се мокър, гладен и гол.Посрещнаха ме с бой, студ и изкуствена храна...От тогава всичко става все по зле...

• 0

благодаря за отговорите ..... точно затова исках да се разбере тук кое как и защо затова няма да е лошо освен мнението си да приложите и примерна конфигурация

примерно : карта ETC-WL016A 600mW 802.11a/b/g + 15 dbm omni /ако изобщо са съвместими де пиша наизуст в момента /

• 0

600mw???Напълно излишно,още повече-с омни.Потърси тук някъде сме го обяснили защо омнито не е желателно решение.

Ако искаш примерно решение-аз бих заложил на това:

Rb433+3бр APC-SAG20  +3 сектора(на пазара дал господ читави сектори)

Конфигурацията е изпитана-споко си държи 20+ клиентски радиа на карта при трафик 2Mbit на хайванче при доволно ниски латенции-2-5мс(тествал съм го и при 6Mbit на клиент-разликата е само в латенцията-отива на 15-40мс,всичко останало си бачка перфект)

Родих се мокър, гладен и гол.Посрещнаха ме с бой, студ и изкуствена храна...От тогава всичко става все по зле...

• 0

Ако някой е правил тази конфигурация с 3 секторни и три карти ще го помоля да обясни на чист български как става номера /като на малоумник / да има DHCP и PPPoE ще има ли нещо като bridge м/у картите или как ще става номера да се връзват клиентите към определеното АП на сектор

• 0

Малии-ти изби рибата.Има N на брой варианти за направа на това решение-вземи си изясниш PPoE или DCHP искаш и от там нататък ще мътим маята :)

• 0

извинявам се ама толкова неща изпрочетох че направо ми се омота главата .

искам DHCP да раздава адреси зада не слагам ИП по клиентите а да имат нет по PPPoE и ако може на прос български :) пак повтарям като за малоумник извинявайте че Ви дразня с тъпите си въпроси но ще се справя по-лесно ако някой който го е преживял ми обясни отколкото да откривам наново топлата вода

• 0

Отдолу под поста ми има ICQ-пиши там  ;)

• 0
  • Owner

Комбинацията е но 3 , без никакви условности . Няколко пъти тък съм писал защо :)

при p2mp обаче има и куп други условности - например сигнала на всички клиенти трябва да е приблизително еднакъв иначе ще се видиш в чудо като някой със слаб сигнал тръгне да прави трафик.

Отскоро съм активен във вашия форум и не претендирам че съм го прочел целия но все пак съм прегледал голяма част от него във всички раздели / форума е чудесен /

Откривам тази тема понеже искам да се изясни тази зависимост а именно антени-карти понеже на няколко места съм попадал на неща от сорта " .... а защо са ти такива мощни карти ..... а защо ти е такава антената ..... " и така :

1.Яки карти + слаби антени

2.Яки карти + яки антени

3.Яки антени + слаби карти

коя е комбинацията / моля коментирайте с примери /

като предполагаме че става въпрос за населено място и разстоянията до клиент са не повече от 1км. или от 1 до 5 км.

• 0

Мдааа-човека е практик-умни мисли дума,само да има кой да се вслуша ;)

П.С.-ще ме прощаваш-израза за бозата май беше твой и изплагиатствах като че ли.... :-[