babula Posted February 9, 2011 Report Share Posted February 9, 2011 Здравейте, искам да попитам следното - какво е необходимо за да работи nstreme и какво ще спечеля, ако го пусна. Имам линк на 28 км и за сега ми носи около 10-15мбпс. Какво ще спечеля ако включa и nstreme и може ли да се обърка нещо, ако го включа? Питам, защото до сега не съм ползвал и не знам дали си струва да опитвам с него. Благодаря предварително. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mile Posted February 9, 2011 Report Share Posted February 9, 2011 Ще спечелиш шум и лаг. Вероятно и някой мегабит, но е съмнително за 28км линк носещ 10-15 (добър линк без ns носи 22-24). Link to comment Share on other sites More sharing options...
pavlan Posted February 9, 2011 Report Share Posted February 9, 2011 Пускай смело за дълги линкове си е направо задължителен Само да имаш предвид че се пуска първо от далечната страна На Nstreme tab-а даваш и трите отметки , Framer policy : best fit. Натоварването на бордовете се вдига осезаемо , да знаеш. Ъпдейтваш Микротика до последна възможна версия.... на версия 4.хх има и др опция - Hw. retries, ако е нестабилен линка я вдигни - макс. е 15. те така... Link to comment Share on other sites More sharing options...
byte Posted February 9, 2011 Report Share Posted February 9, 2011 Едната карта трябва да е station/station wds, другата ap bridge/bridge. (предполагам това си е така и по-новите версии) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts