Jump to content
  • 0

Как работи рутирането на 1 гейт през някалко LAN-а

jaredharet

Question

При последните вер. Има възможност да се рутира един гейт през няколко LAN-а. Та въпроса ми е как точно става това рутиране, на случаен принцип или пакетите се редуват.

6 answers to this question

Recommended Posts

• 0

;D excuse me ? как ше редуваш пакети да не си луд ?!

Какво толкова ново има в новите версии за това ? Мен ми се струва попринцип си работят тези неща. За ECMP ли става въпрос?

-

• 0

Става въпрос за лоуд баланс на трафика. И за това ми стана интересно как работи , защото при стандартния лоуд баланс принципът му е един пакет през единия гейт, друг пакет през другия.

• 0

Този метод спъва TCP пърформънса и има ненужно усложняване. Най-добре един tcp connection тръгне ли през единия гейт да си мине от там до FIN ACK.

-

• 0

Този метод спъва TCP пърформънса и има ненужно усложняване. Най-добре един tcp connection тръгне ли през единия гейт да си мине от там до FIN ACK.

А имаш ли идея как да стане това маркиране на пакети.

• 0

Според латвийците ECMP прекарва конекциите през единия gateway и дава автоматичен fail-over, който сработва при Нов connection. Ако трябва нещо да се маркира  да се рутира - правя го, не смятам че е трудно.

-

• 0

Напоследък се вдигна много шум във връзка с рутирането през няколко WAN интерфейса. До сега с версия 3.x работи при следните условия:

- За версия след 3.13 е нужно да се маркира това което излиза през даден интерфейс и всеки следващ пакет от конекцията да се рутира на сила по същия

- Не работи в случаите когато на Eth интерфейсите достъпа до Gateway е директно по IP адрес (без PPPoE или PPTP) И Gateway IP адреса е един и същ. В случаите с PPPoE няма проблем.

...

-