jaredharet Posted March 23, 2009 Report Share Posted March 23, 2009 При последните вер. Има възможност да се рутира един гейт през няколко LAN-а. Та въпроса ми е как точно става това рутиране, на случаен принцип или пакетите се редуват. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 NetworkPro Posted March 23, 2009 Report Share Posted March 23, 2009 excuse me ? как ше редуваш пакети да не си луд ?! Какво толкова ново има в новите версии за това ? Мен ми се струва попринцип си работят тези неща. За ECMP ли става въпрос? - Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 jaredharet Posted March 23, 2009 Author Report Share Posted March 23, 2009 Става въпрос за лоуд баланс на трафика. И за това ми стана интересно как работи , защото при стандартния лоуд баланс принципът му е един пакет през единия гейт, друг пакет през другия. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 NetworkPro Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 Този метод спъва TCP пърформънса и има ненужно усложняване. Най-добре един tcp connection тръгне ли през единия гейт да си мине от там до FIN ACK. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 jaredharet Posted March 24, 2009 Author Report Share Posted March 24, 2009 Този метод спъва TCP пърформънса и има ненужно усложняване. Най-добре един tcp connection тръгне ли през единия гейт да си мине от там до FIN ACK. А имаш ли идея как да стане това маркиране на пакети. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 NetworkPro Posted March 25, 2009 Report Share Posted March 25, 2009 Според латвийците ECMP прекарва конекциите през единия gateway и дава автоматичен fail-over, който сработва при Нов connection. Ако трябва нещо да се маркира да се рутира - правя го, не смятам че е трудно. - Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 NetworkPro Posted May 1, 2009 Report Share Posted May 1, 2009 Напоследък се вдигна много шум във връзка с рутирането през няколко WAN интерфейса. До сега с версия 3.x работи при следните условия: - За версия след 3.13 е нужно да се маркира това което излиза през даден интерфейс и всеки следващ пакет от конекцията да се рутира на сила по същия - Не работи в случаите когато на Eth интерфейсите достъпа до Gateway е директно по IP адрес (без PPPoE или PPTP) И Gateway IP адреса е един и същ. В случаите с PPPoE няма проблем. ... - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
jaredharet
При последните вер. Има възможност да се рутира един гейт през няколко LAN-а. Та въпроса ми е как точно става това рутиране, на случаен принцип или пакетите се редуват.
6 answers to this question
Recommended Posts