cnupo Posted January 13, 2011 Report Share Posted January 13, 2011 Здравейте ! Виждам че тук ,в този форум, се обсъждат главно LAN и оптични мрежи , но може и да ми дадете напътствия за една малко поостаряла технология . Имам за курсова работа "Проектиране на кеблно трасе чрез Google Earth" . Въпросът е там , че немога да използвам оптични кабели , а само съобщителни (предполагам става дума за Коаксиални кабели , така и не ми даде пояснение или насока какво трябва да правя) . Трасето трябва да бъде около 5-10 км . Ако някой може да ми помогне с това какви кабели трябва да избера , усилватели и т.н . Какво напрежение е добре да се пуска по въпросните кабели , какви switch-ове и евентуално рутери трябва да използвам за минилани загуби по трасето . Благодаря предварително ! ПС: Извинявам се ако си "post-нал" темата в грешния раздел . Link to comment Share on other sites More sharing options...
¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤ Posted January 13, 2011 Report Share Posted January 13, 2011 Едва ли става въпрос за коаксиални кабели. По скоро за усукана двойка и DSL технология. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cnupo Posted January 13, 2011 Author Report Share Posted January 13, 2011 ADSL или XDSL технология е по - добре да използвам и FTP , STP или UTP e по добре да ползвам ако взема под внимание кабелите тип "усукани двойки" ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator 111111 Posted January 13, 2011 Administrator Report Share Posted January 13, 2011 Какви са изискванията за скорост, понеже те са определящи за преносната среда. Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
cnupo Posted January 13, 2011 Author Report Share Posted January 13, 2011 Предполагам нормална 100mbps мрежа . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danzki Posted January 13, 2011 Report Share Posted January 13, 2011 Мда,но тя и на БТК е 100мбпс,но рядко носи над 8-10...Мисля,че това имаше предвид 111111. Link to comment Share on other sites More sharing options...
¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤ Posted January 14, 2011 Report Share Posted January 14, 2011 Прочети малко за стандартите в нета има доста изписано кое колко носи. Но 100мегабита с каквото и да е на DSL - почти забрави! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator 111111 Posted January 14, 2011 Administrator Report Share Posted January 14, 2011 Прочети малко за стандартите в нета има доста изписано кое колко носи. Но 100мегабита с каквото и да е на DSL - почти забрави! носи ама ще е по евтино с оптика на 10Gb Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts