Intel Posted October 25, 2010 Report Share Posted October 25, 2010 Здравейте, все още не съм ползвал устройствата на UBNT с Airmax а ми предстои изграждане на линк с междинна точка за един соларен комплекс. Изикването е да има на точка 2 12мбпс/12мбпс. (ще се ползва за камери и предполагам други неща) Схемата е следната: точка 1 --- 860м --- междинна точка --- 1,33км ---- точка 2 Има пряка видимост. Ефира не е зашумен. Та питането ми е следното: 1 вариант: т.1 (NSM5) <---> м.т. (NSM5) LAN --- LAN (NSM5) <---> т.2 (NSM5) 2 вариант: т.1 (AG-5G27) <---> м.т. (AG-5G27) LAN --- LAN (AG-5G27) <---> т.2 (AG-5G27) 3 вариант: т.1 (NB-5G22) <---> м.т. (NB-5G22) LAN --- LAN (NB-5G22) <---> т.2 (NB-5G22) Това са вариантите, които съм замислил за момента, себестойността на линковете е почти еднаква. Чакам предложения и коментари, а може и други по-добри схеми. Skype: Intel98 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiPSus Posted October 26, 2010 Report Share Posted October 26, 2010 Въпроса ти ми звучи като: Абе трябва да ида до съседното село и ми трябва кола която да дига 80км./ч. , каква да взема според вас за 5000лв....... ... и яз можем, и тате може, ма козата си сака пръч! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Intel Posted October 26, 2010 Author Report Share Posted October 26, 2010 По скоро ме интерeсува дали устройствата на UBNT с Airmax работят стабилно както тези без Airmax? Skype: Intel98 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jack82 Posted October 26, 2010 Report Share Posted October 26, 2010 работят мн хубаво прекарват си 100 мб на близки растояния аз бих заложил на НСм5 или нано бридж м5 имаме нано М5 на 4 км и 30 клиента по лан и няма проблеми за сега вече 5-6 месеца без аир мах Неграмотен съм, не ми се смейте на правописа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
semestara Posted October 26, 2010 Report Share Posted October 26, 2010 А защо не с МТ спестяваш един УБНТ ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PcTuninG™ Posted October 26, 2010 Report Share Posted October 26, 2010 1 вариант: т.1 (NSM5) <---> м.т. (NSM5) LAN --- LAN (NSM5) <---> т.2 (NSM5) заложи на това и без аир мах ще ти прекарат тази скорост която искаш даже сложи локота м5 наи добре за тези малки разтояния моето предложение е т.1 (NSM5- локо) <---> м.т. ((AG-5G23)) LAN --- LAN (NSM5-локо) <---> т.2 (AG-5G23 )от малките Link to comment Share on other sites More sharing options...
skyfx Posted October 27, 2010 Report Share Posted October 27, 2010 Сложи си М5,ама си спести AirMax и ще получиш по-добър линк. Има още какво да допиша по AirMax-а Radio Transmision Systems www.rts-bg.com / ispot.bg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator Велин Posted October 27, 2010 Administrator Report Share Posted October 27, 2010 Сложи си М5,ама си спести AirMax и ще получиш по-добър линк. Има още какво да допиша по AirMax-а без airmax при мен поне на близко разстояние до 3км беше по - добре. Не отговарям на постове написани с шльокавица! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrhardware Posted November 1, 2010 Report Share Posted November 1, 2010 Въпроса ти ми звучи като: Абе трябва да ида до съседното село и ми трябва кола която да дига 80км./ч. , каква да взема според вас за 5000лв....... :) добър отговор но все пак е форум,пита и му се казва. От ОПИТ най добре вземи 2 еднакви устройства и ги подкарай.Микротик работи най добре с микротик,убикуити с убикуити,айрая с айрая.Приемник и предавател с еднаква версия софтуер.Манджа с грозде е демоде.Ако немаш пари купи най евтиното и дерзай.Нема грозни жени има трезви мъже. Няма нищо по-добро от Микротика.Само да не ти е у къщата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts