Jump to content

Фокусно разстояние

babula

Recommended Posts

Здравейте, искам да попитам колеги, коитио ползват антени на ПАСАТ 90 см, вярно ли е упоменато фокусното разстояние(Фокусно разстояние 325мм)? Нещо не ми се получава - 5Gh, дистанция 27км, 90см антена, СМ9 карти, а трафик 5 мбпс. Насочването е много добро, но не иска да "пусне" повечко трафик. Някой да помогне?! Мисля, че нещо със фокуса не е наред.

• Owner

Дай данни за сигнал де,качество и т.н.

Разликата между английските ,руските и българските форуми:

в английския форум задаваш въпрос, отговарят

в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо

в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост

Недей да спориш с глупака. Първо ще те приравни до неговото ниво, после ще те бие с опита си.

-------------------

Когато фактите говорят и боговете мълчат

Благодаря за отговора, но въпроса ми беше за фокусното разстояние. Има ли разлика или не? Останалото е ясно - лош сигнал, малко трафик -  търся причината.

http://mikrotik-bg.net/index.php?topic=1771.0 тук edemy2001 предлага интересен начин за определяне на фокусно растояние, това със спрея ми се струва най-удачно понеже дължината на вълната на светлината са близки по стоиности с радио вълните и от това следва че се отразяват по един и същи начин , а друг интересен начин е чичо гугал взимаш си формула и смяташ ,но аз лично бих заложил на начина със  спрея понеже не сам много добър в математиката :P:D;)

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник"

Да, сега остава да си купя спрея и да се катеря по кулите, а ще му пречи ли след проверката слоя от боята? или само ще е по-естетично.....;)

не мога да кажа със сигурност, но аз бих го махнал защото се получава вдлъбнато огледало и не е здравословно за облъчвателя да е във фокуса на "огледалото"  ;)

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник"

Параболичните антени на пазара комплект с пръчки и държач за облъчвател са пълен пунтаж(правя уговорката,че при някои марки е една идея по-добре).Задължително на всяка такава антена преди да я монтираш,сметни и сам фокусното разтояние

35c1cd8118791f7439336dee8d31e7ed.png

F-фокус

D-диаметър на антената

d-дълбочина на антената

Съвсем наскоро имах подобен дерт:

Линк на нема и 6км ,антени 90см,карти XR5-CCQ -70/70 с клизма 30Mbit

Въртях всякакви карти,пигтеили и тем подобни докато ми текне да сметна фокусното разтояние-сега линка си носи 65Mbit CCQ 98/100

Нема да казвам антените от къде са поръчни :P ,но фокуса ,бягаше с повече от 60мм ;)

Родих се мокър, гладен и гол.Посрещнаха ме с бой, студ и изкуствена храна...От тогава всичко става все по зле...

А има ли значение, че едната антена е 90 см а другата "решетка" 27db vesuvius? Ще взема и нея да сменя, че чак тогава да меря фокусното разстояние.

Параболичните антени на пазара комплект с пръчки и държач за облъчвател са пълен пунтаж(правя уговорката,че при някои марки е една идея по-добре).

Съвсем наскоро имах подобен дерт:

Линк на нема и 6км ,антени 90см,карти XR5-CCQ -70/70 с клизма 30Mbit

Въртях всякакви карти,пигтеили и тем подобни докато ми текне да сметна фокусното разтояние-сега линка си носи 65Mbit CCQ 98/100

Нема да казвам антените от къде са поръчни :) ,но фокуса ,бягаше с повече от 60мм ;D

Това е много много добре, само (ако трябва и на ЛС) дали тази фирма спада към фирмите на които разстоянието отговаря.... :)

jack82 като идваш към Варна се обади, че имаш една бира и от мен :) .

калкулатора си бачка супер пробван е та за бирата  :) нема проблем  ;D но хубаво мерете далбучината на антените по принцип  за всякакви парабули става

Неграмотен съм, не ми се смейте на правописа.

• 2 weeks later...

http://mikrotik-bg.net/index.php?topic=25.0

Тази таблица ти смята и фокусното разстояние.

http://енергия.ею
http://www.e-kak.info/forum/index.php

https://www.youtube.com/channel/UC0hGPWgF79s4JhhXY0Eo4zA

Обяснявам само когато ме питат, и то ако съм на кеф!
Поздрави: Евгени LZ3EG

Ще споделя и моя скромен опит.При затягането на шпилките между чинията и  държача на облъчвателя  ако използвате подложни шайби е възможно да избяга облъчвателя от фокуса.