Jump to content

Домашен рутер и суич .. .. ..

¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤

Recommended Posts

Идеята е следната - стандатен 8портов суйч и на 2 от портовете му да е закъчен домашен рутер тип сапунерка да натва в друга мрежа. Обаче до колкото се мъчих да го подкарам - все се лоопва мрежата и ме навежда на мисълта за "умен" суич.. някакви други идеи?

• Administrator

малко не ми е ясна целта на занятието, какво имаш предвид под сапунерка?

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

Идеята е следната да натва в друга мрежа но да е към същия суич свързан. То не мо пречи да сложа умен суич но искам да разбера може ли без... Под сапунерка имам предвит - домашен рутер без никакви екстри... просто нат...

• Administrator

Идеята е следната да натва в друга мрежа но да е към същия суич свързан. То не мо пречи да сложа умен суич но искам да разбера може ли без... Под сапунерка имам предвит - домашен рутер без никакви екстри... просто нат...

йч

Няма да може,ще може да стане ако е с както казваш ти "умен".Другия,прост вариант е да сложиш  втори суич.

Use since

OpenBSD 3.x

FreeBSD 4.x

Centos 5.x Debian 3.x Ubuntu 7.x

Аз съм фен на OpenWRT.

Горчивината от лошото качество остава дълго след като е преминало удоволствието от ниската цена.

___|____|____|____|____|____|__

_|____|____|____|____|____|____

___|____|_ Удряй _|____|____|__

_|____|___ главата ___|____|____

___|____|_ си тук!! |____|____|__

_|____|____|____|____|____|____

___|____|____|____|____|____|__

Как с 2 ри... то пак ще трябва да е свързан с първия пак ще стане така... идеята е, че 2 те мрежи трябва да са си към 1 суич и т.н.

Да не би да имаш предвид с 2 рутера (сапунерки). Сапунерките не могат да се направят в две мрежи едновременно на ЛАН частта.

Имам предвит 1 рутер който и WAN & LAN да са в един суич и да си натва по същите трасета по който му идва към WAN а...

аз го правя този номер и няма проблем просто трябва ип-тата на рутера да ги няма в мрежата

С CANYON CN-BR1 става цветомузика  ;D  и се лоопна целия клон. на WAN a e 192......... на LAN а е 10.......

пробвай с някой друг аз съм тествал тоя номер с asus,tp-link,d-link,netgear,repotec и си работи

пробвано с тп ликн wan порта направо в него си и  ;D

Разочарованието от лошото качество, остава дълго след удоволствието от ниската цена..

Имам един noname с реалтек чип и софт на едимакс с него може да пробвам тия дни..

Преди малко пробвах с един Qubs qb5004ps, ADM5120P InSide флашнат с на Edimax софтуера който е доста по-напред. Получи се но....когато при пуснат рутер сложа първо лановете и после слова WAN а - работи. Обаче спре ли му тока, а кабелите са закъчени и при стартиране със закъчени лан и ван...... се дъни... Ясно е, че ще трябва Vlan суич.

В мойта мрежа редовно arpwath засича МАС адреси зад Edimax рутери...не знам какво им е сбъркано, но такъв рутер не бих си сложил и да ми е подарък. Естествено е след, като се получават L-2 връзки между WAN и LAN, да се лупне суича, при свързване каквото искаш...и умен да сложиш и той ще се лупне.