SirDido Posted August 21, 2010 Report Share Posted August 21, 2010 Здравейте , как да се справя с удп пакетите които ми задръстват канала и имам голяма накъсване на пакети? http://www.itcenter-bg.com http://www.playbetting.tk Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Mile Posted August 21, 2010 Report Share Posted August 21, 2010 pps проблеми се решават с шейп или дигане на канала. за най-лесно второто Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 SirDido Posted August 22, 2010 Author Report Share Posted August 22, 2010 как така вдигане на канала? http://www.itcenter-bg.com http://www.playbetting.tk Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Administrator 111111 Posted August 22, 2010 Administrator Report Share Posted August 22, 2010 с техника която позволява това Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 NetworkPro Posted October 16, 2010 Report Share Posted October 16, 2010 SirDido, по-конкретно решение може да има ако има пояснение, повече информация за конкретния проблем. Общо взето вдигането на канала е - Хвършял MikroTik-а и другите 802.11? в подфоума "Купувам продавам" и слагаш релейки за поне по 15 000 лв. Купуваш 4 пъти повече Интернет от доставчика си. А можеш тези пари и да ги вложиш в администратор, който умее да се справи с проблема. Чрез "шейпинг". Моля научете се като питате, поне да давате повече и по-подробна информация за проблема. Jesus. https://wiki.mikrotik.com/wiki/NetworkPro_on_Quality_of_Service (archive) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 MiPSus Posted October 16, 2010 Report Share Posted October 16, 2010 SirDido е поредния интернет "доставчик" - страх го е да не му земете клиентите - затова се таи така Канал нема как да дигне , и шейпър не мое си напише, да си плати пари нема - с 5 абоната толкоз Дидо земи виж кой торентаджия последно върза и го изключи, да не те мори! ... и яз можем, и тате може, ма козата си сака пръч! Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 SirDido Posted October 16, 2010 Author Report Share Posted October 16, 2010 Пиши на кирилица brei kakvi razbirachi imalo tuk deto samo govoriat. iskam da ti kaja che v momenta niamam nikakvi problemi nito s torentite nito s abonatite a te sa dosta poveche ot 5 zatova po-dobre kato ne mojesh da pomagash si malchi tova shte te napravi po umen,smeshniko. http://www.itcenter-bg.com http://www.playbetting.tk Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 MiPSus Posted October 17, 2010 Report Share Posted October 17, 2010 Ми де да знам , то при мен на 5-тия абонат стана порблем като при тебе, та реших, че сме колеги с тебе. Съжалявам за грешката ... и яз можем, и тате може, ма козата си сака пръч! Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Anatoli Posted October 17, 2010 Report Share Posted October 17, 2010 Пиши на кирилица brei kakvi razbirachi imalo tuk deto samo govoriat. iskam da ti kaja che v momenta niamam nikakvi problemi nito s torentite nito s abonatite a te sa dosta poveche ot 5 zatova po-dobre kato ne mojesh da pomagash si malchi tova shte te napravi po umen,smeshniko. щом нямаш никакви проблеми защо търсиш помощ, според мен във форума има хора които разбират, и хората които са ти писали са сред тях , все пак те не са длъжни да ти отговарят затова имай уважение към тези които все пак са решили да ти отговорят а не да се мислиш че като си вързал 5,10 или 15 машини в мрежа и си много напред (не искам да ми се обиждаш но си е така ). Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник" Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Owner SS7 Posted October 18, 2010 Owner Report Share Posted October 18, 2010 Ти па по стара тема не намери ли да вдигнеш ? И що мислиш така, че МТ е за "хвърляне" за малък (та дори за среден) град ? Освен това, ако проблема му е много на брой малки UDP (pps) много трудно ще го реши със "шейпинг" , колкото и пари да влага в "администратор" , или пък колкото и да вдига капацитета. SirDido, по-конкретно решение може да има ако има пояснение, повече информация за конкретния проблем. Общо взето вдигането на канала е - Хвършял MikroTik-а и другите 802.11? в подфоума "Купувам продавам" и слагаш релейки за поне по 15 000 лв. Купуваш 4 пъти повече Интернет от доставчика си. А можеш тези пари и да ги вложиш в администратор, който умее да се справи с проблема. Чрез "шейпинг". Моля научете се като питате, поне да давате повече и по-подробна информация за проблема. Jesus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Anatoli Posted October 19, 2010 Report Share Posted October 19, 2010 Ти па по стара тема не намери ли да вдигнеш ? И що мислиш така, че МТ е за "хвърляне" за малък (та дори за среден) град ? Освен това, ако проблема му е много на брой малки UDP (pps) много трудно ще го реши със "шейпинг" , колкото и пари да влага в "администратор" , или пък колкото и да вдига капацитета. Защо много трудно шейпара ще може да се оправи с многото пакети Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник" Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Owner SS7 Posted October 19, 2010 Owner Report Share Posted October 19, 2010 Защото проблема с много малки пакети не е свързан с капацитета. Обикновено процесора умира преди да се напълни линка и да има нужда от шейпене. Така, че проблем с много малки удп е хардуерен проблем най-често , не администраторски . И всякакви манипулации на трафика го усложняват, а не го решават. Само 4-5 мбита от малки пакети са достатъчни да уморят РБ433 , за пример това е трафика от 50-на играчи на CS . Решението е по мощна машина Защо много трудно шейпара ще може да се оправи с многото пакети Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 gbdesign Posted October 19, 2010 Report Share Posted October 19, 2010 --connlimit до някаква степен помага... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Owner SS7 Posted October 19, 2010 Owner Report Share Posted October 19, 2010 За UDP !? connlimit помага за TCP , но не и за Connectionless transport layer protocols , че не знам как да го кажа на български Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Administrator kokaracha Posted October 19, 2010 Administrator Report Share Posted October 19, 2010 За UDP !? connlimit помага за TCP , но не и за Connectionless transport layer protocols , че не знам как да го кажа на български Няма проблем с ограничаването на UDP. Use since OpenBSD 3.x FreeBSD 4.x Centos 5.x Debian 3.x Ubuntu 7.x Аз съм фен на OpenWRT. Горчивината от лошото качество остава дълго след като е преминало удоволствието от ниската цена. _____________________________ ___|____|____|____|____|____|__ _|____|____|____|____|____|____ ___|____|_ Удряй _|____|____|__ _|____|___ главата ___|____|____ ___|____|_ си тук!! |____|____|__ _|____|____|____|____|____|____ ___|____|____|____|____|____|__ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Owner SS7 Posted October 19, 2010 Owner Report Share Posted October 19, 2010 Да - няма - по скорост И то само изходящия от рутера трафик. Но не и по "конекции" , каквито няма при този протокол. Няма проблем с ограничаването на UDP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
SirDido
Здравейте , как да се справя с удп пакетите които ми задръстват канала и имам голяма накъсване на пакети?
http://www.playbetting.tk
24 answers to this question
Recommended Posts