Jump to content

RB133C от Антена към Кабел

RB133C

Recommended Posts

Здравейте господа, въпроса ми е първо е имам проблем с лицензите до ниво необходимо за да мога да ползвам ВиФи???

И 2-ро как да настроя рутер-борда така, че от антената да пускам по кабел тоес той да се дърйи като клиент а не като аксес поинт.... ???:) Благодаря за вниманието

Малко повече инфо как ти идва интернета (dhcp,static IP,pppoe,vpn) кой левел е борда

Разочарованието от лошото качество, остава дълго след удоволствието от ниската цена..

Ами рутера е РБ133Ц и има само един кабелян интерфейс и един ВиФи което значи 4е искам да го направя като мост от ВиФи към кабел тоест ВиФи клиент и кабелен роутинг така по ясно ли е ... ??? ???

влизаш с winbox в борда с име и парола .... отиваш на bridge, правин нов bridge1 от плюсчето, след което от ports вкарваш wlan1 и  eth1 в bridge1 ,след това от монюто wireless избираш wlan1 и го слагаш в режим station wds, на wds таба слагаш wds-a dynamic a wds default bridge трябва да сочи към bridge1. върщаш се на wireless->wlan1 и от таба wireless има scan. Там може да сканираш и ако видип твоето безжично ап към което ще се закачваш да го селектнеш и да натиснеш connect. така трябва да тръгне нета.

тук има малко картинки как трябва да изглеждат нещата, теб те интересуват само за station wds където са. 2, 3, 4, 6 и 7 картинка

http://wiki.mikrotik.com/wiki/Transparently_Bridge_two_Networks

не е аксес поинт трябжа да е клиент и не работи защото няма лиценз а и немога да му взема лиценз не ми се получава