Jump to content
  • 0

IP Conflict

geltexxx

Question

Здравейте,

От няколко дни имам следния проблем по цялата ми мрежа на част от клиентите им се появява съобщение IP Conflict!Интересното в случая е че няма 2 еднакви IP-та в мрежата както и мак адреси еднакви всичко проверих, както и си рестартирах всички рутери по мрежата!Ако имате идей как мога да реша този проблем моля пишете!!!

6 answers to this question

Recommended Posts

• 0

При мен подобно нещо се е случвало след гръмотевични бури. Счупен суич или скапан безжичнен АП или безжичен клиент (от евтините). В краен случай възмутен, че ти дължи пари клиент. ;) Слагаш на Линукс машина Arpwatch и гледаш какво се случва в мрежата.

• 0
  • Administrator

подобно на arpwath има и в МТ

/tool mac-scan [iface]

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

• 0

А мрежата сегментирана ли е ? Може някой клиент просто да си сменя айпи-тата .. то даже мисля, че и разни такива програмки се навъдиха

• 0

Здравейте,

От няколко дни имам следния проблем по цялата ми мрежа на част от клиентите им се появява съобщение IP Conflict!Интересното в случая е че няма 2 еднакви IP-та в мрежата както и мак адреси еднакви всичко проверих, както и си рестартирах всички рутери по мрежата!Ако имате идей как мога да реша този проблем моля пишете!!!

Преди години имахме подобен проблем. Клиент си беше сложил някакъв рутер.. Не знам как го бяха настройвали, но което и IP да пингнеш все този рутер си го вземаше.

• 0

Според мен при мен проблема е хардуерен не софтуерен защото в мрежата ми няма еднакви ip-та както и еднакви mac-адреси!но въпроса е как да разбера каде точно е проблема, днес пробвах да спирам по райони всичко и да отцепа района откъдето идва проблема ама без резултат!дайте още идеи ако някои знае или е имал подобен проблем!

• 0
  • Administrator

Според мен при мен проблема е хардуерен не софтуерен защото в мрежата ми няма еднакви ip-та както и еднакви mac-адреси!но въпроса е как да разбера каде точно е проблема, днес пробвах да спирам по райони всичко и да отцепа района откъдето идва проблема ама без резултат!дайте още идеи ако някои знае или е имал подобен проблем!

Ми разделяш мрежата и пробваш и от където се появи  тръгваш на там по клона ... няма др. начин.

Не отговарям на постове написани с шльокавица!