Jump to content

wifi link 6км-проект

danielskiii

Recommended Posts

имам въпрос дали на 2.4 гхз ще се държи добре понеже имам 2 нанота на 2.4гхз при средно зашумен ефир  има пряка видимост между двете точки

Не е ли по-лесно да сложиш двете нано-та и да видиш какво се получава ? Монтажа им според мен не нищо особено .... а си имат и compliance test ....

ПРобвай найстина ама за мен това ми се струва малко лудница.... особено нс 2,4 и то с 10те дб антенки... Виж с решетки 24дБ може да работи :) То и така според мен ще захапе друг е въпроса как и какво ще докара. Като гледам минава през една от най-зашумените зони на града. Ефира там е меко казано отват!

трябва ми да носи 3-4мбит а на 5гхз дали би се даржало добре да тарся да сменям нанотата

Ще сваршат работа за толкова а ако искаш скорост нанобрич м5 или наностеишан м5 а ако си сигорен за пряката видимус слагаи нанобрич м5

Неграмотен съм, не ми се смейте на правописа.

има пряка видимост виждам другата точка със бинокъла обаче понеже е зашумен ефира и ме съмнява дали ще работи на 2.4

Toй почти се съмнявам да не тръгне но има само 1 начин да разбереш как ще работи :)

Toй почти се съмнявам да не тръгне но има само 1 начин да разбереш как ще работи :)

Пробата му е майката  :)

Разочарованието от лошото качество, остава дълго след удоволствието от ниската цена..

вариант А слагаш двете нанота  и пробваш дано прекара нещо. Вариант Б слагаш 340 лева в торбата и копуваш М5  :)

Неграмотен съм, не ми се смейте на правописа.

Ами според мене, изобщо не си губи времето с проби - сложи си 2 Bullet-а 5 (не ти трябват по-мощните) с 27db антени и си работи. Сега на теста може и да се получи нещо, но след 1-2 месеца? Все ще се намери някой "колега" дето ще ти хареса канала и се почва едно сменяне на каналите .....  Не си струва насред зима да сменяш всичко.  Ползвам Булети много и съм доволен от тях и затова ти ги препоръчвам. Може и на 2.4 да сложиш, но си сложи хубави антени. 

аз имам и една друга идея да сложа нанотата на сателитни чиний като тези на булсатком

е то не му пречи ако има антени за 2,4 да пробва и с наното все пак нали си има изход за антена....  :)  А за каналите .. щом е п2п си има и други канали  :)

отказвам се от нанотата 2 решетки на 24дби  и две бордчета 411 с карти cm9 a пък нанотата ще отидат на един линк 2 км