Jump to content

Рутер 20dbi(100mw) с 2 антени по 16dbi

SirDido

Recommended Posts

ами в момента има рутер с 3 антени с  мимо ако му сложа адна антена 16dbi секторна и 13dbi  или 9dbi дали ще е ефектно или ще прехвърля на едната антена после на другата или ще запълни 20-те dbi?

по стабилна връзка и намаляване на висок пинг при сваляне, аз така си мисля или ще ми е нужен RB примерно този е на добра цена http://reloadbg.com/shop/product_info.php?manufacturers_id=1&products_id=184

• Administrator

по стабилна връзка и намаляване на висок пинг при сваляне, аз така си мисля или ще ми е нужен RB примерно този е на добра цена http://reloadbg.com/shop/product_info.php?manufacturers_id=1&products_id=184

Това може да ти осигури стабилна връзка и ниска латенция,ако знаеш как да работиш с него.Имай предвид че ще ти е нужно  префлашвани и линукс познания за управлението му.Еквивалент е на RB433AH като хардуеър,не ползва mikrotik routeros ами openwrt което си има добри и лоши страни.

Use since

OpenBSD 3.x

FreeBSD 4.x

Centos 5.x Debian 3.x Ubuntu 7.x

Аз съм фен на OpenWRT.

Горчивината от лошото качество остава дълго след като е преминало удоволствието от ниската цена.

___|____|____|____|____|____|__

_|____|____|____|____|____|____

___|____|_ Удряй _|____|____|__

_|____|___ главата ___|____|____

___|____|_ си тук!! |____|____|__

Здравейте,интересуваме ако на рутер който е до 20dbi му сложа две секторни антени 16 dbi и 13dbi , ще имали ефект или няма.

За ефект да ще има и то добър, според мен , незнам защо reloadbg.com мисли че положението ще е зле ако може да обясни не само (Положението ще е зле) 

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник"

To ефект ще има то е ясно ама след 1-2 рия усер и тоя рутер ще почне да хълца.

• Administrator

To ефект ще има то е ясно ама след 1-2 рия усер и тоя рутер ще почне да хълца.

Koe te karada mislish taka ?

Use since

OpenBSD 3.x

FreeBSD 4.x

Centos 5.x Debian 3.x Ubuntu 7.x

Аз съм фен на OpenWRT.

Горчивината от лошото качество остава дълго след като е преминало удоволствието от ниската цена.

___|____|_ Удряй _|____|____|__

_|____|___ главата ___|____|____

___|____|_ си тук!! |____|____|__

Фактите и практиката. Неможе с процесорче на 100-200MHz да пускаш на много народ да не говорим и в тоя ефир още повече п2мп. Нали ги гледам мойте дето са аналогични по сила но с DDWRT и като 2-3 ма пуснат торентите започват да скачат много рязко мс-те . Автора на тема не е пояснил какво ще прави? Ако иска да си ползва нета от тях на по-дълече ще стане ама ако мисли с трици да лови маймуни.. се съмнявам да успее  :)  Поне от темата и посоченото като данни подразбирам, че говори за домашна сапунерка.. Ако греша моля да бъда извинен.

Целта ми е да пусна стабилен нет на 10-на юзера всеки  с отделно  АП на разстояние  до 1км. и да могад спокойно да свалят торенти.В момента съм с пс рутер с микротик и 2 тп-линка рутерчета към него които сам вързал по една секторна антена на 2,4гхз и пращам нет на 10 юзера като съм ги разпределил на рутер по 5, идеята е като пуснат да свалят да няма забавяне и слаб даунлоад,защото смятам да вържа още хора но ще ми умре коня :) ме съмнява. Кое е възможно най-доброто решение?