Jump to content
  • 0

Въпрос относно VPN (ipsec)

ziigmund

Question

Здравейте на всички , имам проблем който ме мъчи от няколко дни и реших да пиша тук . Значи историята е следната - трябва да направя връзка с един сап портал през ВПН (IPsec). Хората които вдигат самия тунел ми пратиха настройките за да го пусна и от наша страна .

Ipsec settings:

IKE main mode

Preshared secret

хх.ххх.хх.х(моето ip) <-> 212.95.165.114

Phase1 – 3DES-MD5-DH2

Key: *****************

Phase2

10.90.228.144/28 (моята мрежа) - 10.115.0.0/16 (SAP-DC)

+PFS

Тук обаче ми направи впечатление адреса 10.90.228.144/28 (моята мрежа е клас C ,въобще нямам такива адреси на лан интерфейса) . Настроих си другите неща по тунела , но естествено не върви . После добавих и въпросния адрес 10.90.228.144/28 на лан интерфейс на микротика , пак не става  :) . Добавих си вътрешните адреси на сървъра им в хостс файла и тн . Всички настройки съм прегледал по 100 пъти , но без резултат . Ето адресите в локалната мрежа - http://img24.imageshack.us/i/28979398.jpg/ . Съвсем от скоро работя с микротик и направо ми се запали главата с този впн . Ще съм наистина много благодарен ако някой ми помогне .

1 answer to this question

Recommended Posts

• 0
  • Administrator

Здравейте на всички , имам проблем който ме мъчи от няколко дни и реших да пиша тук . Значи историята е следната - трябва да направя връзка с един сап портал през ВПН (IPsec). Хората които вдигат самия тунел ми пратиха настройките за да го пусна и от наша страна .

Ipsec settings:

IKE main mode

Preshared secret

хх.ххх.хх.х(моето ip) <-> 212.95.165.114

Phase1 – 3DES-MD5-DH2

Key: *****************

Phase2

10.90.228.144/28 (моята мрежа) - 10.115.0.0/16 (SAP-DC)

+PFS

Тук обаче ми направи впечатление адреса 10.90.228.144/28 (моята мрежа е клас C ,въобще нямам такива адреси на лан интерфейса) . Настроих си другите неща по тунела , но естествено не върви . После добавих и въпросния адрес 10.90.228.144/28 на лан интерфейс на микротика , пак не става  :) . Добавих си вътрешните адреси на сървъра им в хостс файла и тн . Всички настройки съм прегледал по 100 пъти , но без резултат . Ето адресите в локалната мрежа - http://img24.imageshack.us/i/28979398.jpg/ . Съвсем от скоро работя с микротик и направо ми се запали главата с този впн . Ще съм наистина много благодарен ако някой ми помогне .

Слагаш адреса на грешни места,гледаи в менюто IPsec.

Use since

OpenBSD 3.x

FreeBSD 4.x

Centos 5.x Debian 3.x Ubuntu 7.x

Аз съм фен на OpenWRT.

Горчивината от лошото качество остава дълго след като е преминало удоволствието от ниската цена.

___|____|____|____|____|____|__

_|____|____|____|____|____|____

___|____|_ Удряй _|____|____|__

_|____|___ главата ___|____|____

___|____|_ си тук!! |____|____|__

_|____|____|____|____|____|____

___|____|____|____|____|____|__