Jump to content

Може ли да се направи...?

technomen

Recommended Posts

Изнамерих в един шкаф един фм трансмитер някакъв китайски (то кое ли не е вече) та идеята ми е няма ли някакъв вариант да се изкара звука от него преди да се излъчи на фм честота тоест да не се хваща през радиото а с кабелче и да се включва в AUX (audio in) на сд-то или касетофона в колата по този начин да се избегнат шумовете от радиостанциите наоколо  :( Значи самото устройство има вход било то за мп3 псп ипод или нещо от рода но няма изход. Подобно е на това http://image.made-in-china.com/2f0j00SvMEkGlIOYrD/Car-MP3-Fm-Transmitter-Fm-Modulator-23A-.jpg

Има 3 варянта.

1. Предавателя да е отделен чип от плеара - Ще стане.

2. Предавателя и плеара са в един чип (най-вероятното) Но може да има разделителни кондезатори м/у 2 те т.е. ще стане.

3. Да са в един чип и да няма разделителни и връзката м/у плеара и предавателя да е директна вътре в самия чип. И тогава няма оправия ...

Kай-вероятно предавателя е еднотранзисторен но все пак е микро монтаж и да намериш изхода от процесора може да не е лесно, особено ако кристала е лепнат директно на платката и залят със смола.

• Administrator

обикновено входа му е стандартен , с тези кабелчета като на снимката, не е нужно да минава сигнала през тоя трансмитер , просто вместо да влезне в него направо в касетофона го вкарваш.

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

обикновено входа му е стандартен , с тези кабелчета като на снимката, не е нужно да минава сигнала през тоя трансмитер , просто вместо да влезне в него направо в касетофона го вкарваш.

Ами пробвал съм от телефона през трансмитера чрез кабелчето и си свири през радиото но като се замисля не съм пробвал да го пусна да свири от флашка (трансмитера) и кабела да го включа в аудио входа на сд-то.Утре ще пробвам тоест днес по късно  :(

• Administrator

Ами пробвал съм от телефона през трансмитера чрез кабелчето и си свири през радиото но като се замисля не съм пробвал да го пусна да свири от флашка (трансмитера) и кабела да го включа в аудио входа на сд-то.Утре ще пробвам тоест днес по късно  :)

те дано този път не са се постарали китайците , да са го направили с букси които да превключват сигнала, :( но ако е така тогава от тази същата букса може да си извадиш сигнал от съответните пинове.

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

Хм и аз си мислех че нещо ще превключва понеже след като се включи буксата в трансмитера на дисплея му изписва АUX но уви след като пробвах днес се оказа че сд-то си свири през кабелчето което идва от "входа" на трансмитера които се оказа и изход  :( Значи самата букса се оказва че се намира някаде по средата на цялата схема между самия "плеър" и "предавател".... размина му се "тунинговането" с поялника  :)