Jump to content

Проблем с едно АП

technomen

Recommended Posts

От няколко дни изведнъж едно ап което съм го пуснал като клиент за единия ми компютър и забелязах че сигнала му много падна и направо се изключи помислих че нещо самото ап нещо му има но след като му смених антената с един biquad който аз сам съм правил и всичко пак си стана отлично.Та чудно ми е какво може да стане на тази антена http://xcombg.com/index.php?page=products&product_id=41  че даже по слабо хваща от една 2дби "пръчка" влага нямаше вътре просто си спря.До колкото виждам е залепена за капака и май ще я хвърлям в шкафа и ще си карам с двойния квадрат  :D

Може да е от кабела / конектора - замери! Трябва да има безкрайно съпротивление само кабела с конектора м/у активното и  оплетката. Ако е с антената може и да дава "късо" което е само по постоянен ток и не е реално така, че трябва да отвориш евентуално и да разпойш кабела.

Разглобих всичко тоест свалих антената от капака на пръв поглед нищо не обичайно,разпоих кабела по моите замервания всичко е точно и около него, няма проблеми по конектора нещо да се окислил или нещо от рода.Единственото което ми се стори променено е чее медните "елементи" на платката от самото време може би бяха потъмнели доста но не окислени или нещо от влага да е станало зачистих всичко запоих я на ново но нещо не работи читаво маалко по добре е от оригиналната 2дби на ап-то.Утре ще кача снимки  :D

На максималния обхват на уреда (при ом метър) само кабела + конектора НЕ трябва да показва нищо... да няма вода в кабела?