technomen Posted July 8, 2010 Report Share Posted July 8, 2010 От няколко дни изведнъж едно ап което съм го пуснал като клиент за единия ми компютър и забелязах че сигнала му много падна и направо се изключи помислих че нещо самото ап нещо му има но след като му смених антената с един biquad който аз сам съм правил и всичко пак си стана отлично.Та чудно ми е какво може да стане на тази антена http://xcombg.com/index.php?page=products&product_id=41 че даже по слабо хваща от една 2дби "пръчка" влага нямаше вътре просто си спря.До колкото виждам е залепена за капака и май ще я хвърлям в шкафа и ще си карам с двойния квадрат Link to comment Share on other sites More sharing options...
¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤ Posted July 8, 2010 Report Share Posted July 8, 2010 Може да е от кабела / конектора - замери! Трябва да има безкрайно съпротивление само кабела с конектора м/у активното и оплетката. Ако е с антената може и да дава "късо" което е само по постоянен ток и не е реално така, че трябва да отвориш евентуално и да разпойш кабела. Link to comment Share on other sites More sharing options...
technomen Posted July 10, 2010 Author Report Share Posted July 10, 2010 Разглобих всичко тоест свалих антената от капака на пръв поглед нищо не обичайно,разпоих кабела по моите замервания всичко е точно и около него, няма проблеми по конектора нещо да се окислил или нещо от рода.Единственото което ми се стори променено е чее медните "елементи" на платката от самото време може би бяха потъмнели доста но не окислени или нещо от влага да е станало зачистих всичко запоих я на ново но нещо не работи читаво маалко по добре е от оригиналната 2дби на ап-то.Утре ще кача снимки Link to comment Share on other sites More sharing options...
¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤ Posted July 10, 2010 Report Share Posted July 10, 2010 На максималния обхват на уреда (при ом метър) само кабела + конектора НЕ трябва да показва нищо... да няма вода в кабела? Link to comment Share on other sites More sharing options...
technomen Posted July 10, 2010 Author Report Share Posted July 10, 2010 Хм... ще пробвам... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts