Jump to content

Някой ползва ли тези захранвания?

¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤

Recommended Posts

Става въпрос за : http://www.videomaxavs.com/bg/store/Scripts/prodView_short.asp?idProduct=99091

Имам няколко - не са вързани на мрежата оня ден ги пуснах и ми се струват стабилни поне на пръв поглед. Но елементите са под всякаква критика особено кондезаторите... Въпроса ми е някой има лиги на мрежата си от по-дълго време и ако да моля да сподели впечетления..

• Administrator

и аз имам един брой .. седеше и един ден го обърках и го пуснах на 220в , интересното е, е нищо не му стана само предпазителя изгоря, малко е обемисто иначе гледам на таз картинка са му спестили входния филтър при мен си го имаше.

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

При мен също го няма и немога да разбера защо 2 та входни кондезатора са различни по големина пък и 2 та са еднакви стойности / градуси / марка.  Интересно ми е как се държи в реални условия.

uz1215.jpg

Платка освен за входен дросел е била предвидена и за неполярен кондезатор след дросела,варистор. След 1вия електролит за дросел към 2 рия да стане CLC филтър. На изхода е можело да се сложи още един кондезатор както и LED индикатор. Освен това изходния диод е бил предвиден и за 2пътен в паралел за по-голяма мощност. Като цяло има какво да се бутне по него  .

След малко ровичкане в нета и помощ от публиката се оказа, че чипа е OB2262/OB2263 който за жалост го няма в BG не, че немога да си го внеса но това ги прави нерентабилни за ремонт....Тия дни мисля да понатокам едно и да го погърча с автотрафа                   

Велински, твойто не е гръмнало защото като цяло то си е предвидено и за 230В. Просто са му бутнали обратните връзки и трафа е с по малко намотки за да може да работи и на по-ниски напрежения..А и кондензаторите са дали много зор като им е минал прага на работния волтаж и са изпукали предпазителя.

• Administrator

утре ще го разгледам по - подробно :o

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

• 2 weeks later...

Аз имам към 20  сложени по стълбовете. Същата схема е ,но от друга фирма и с други кутии. Първоначално заработиха половината :D Другата половина се оказаха със студени спойки по платката. На някой Китаец му се е спяло дакато ги е правил. Добре работят за сега. Това че палят от 20В е лъжа обаче ;D

www.ev-bg.com  

Аз имам към 20  сложени по стълбовете........ Това че палят от 20В е лъжа обаче

на 20V DC ли имаш предвит?

на 20V DC ли имаш предвит?

Тестовете който аз направих показаха, че палят нормално на AC с консуматор едва на 25-26 В. След това напражението може да падне и на 20 В и пак работят, но на кой му трябва това. Важното е на колко палят.

www.ev-bg.com  

Да прав си сега на бързо вързах едно с един суич неомонтаски на 14,7V АC запали с него но при НЕ натоварени портове.. А когато са натоварени 101% няма да запали... на 16,7V DC Не запали! Сложих суич D-Link при същите напрежения изобщо не запали импулсното. Вярно е, че той си е голяма ламя ама нали го дават над 1А, а той е дълеч под 1 на консумация  .

" Преобразувателя запазва работоспособността си, след като е стартирал, при намаляване на входното напрежение до 10V DC! (тествано в лабораторни условия)" - явно е тествано без суич.

• 3 months later...

А колко ти се увеличиха забивките на суичовете ? Щото аз ги подарих всичките на един мой да си играе с тях.

На АС или DC  е централното ?

Дай приблизително сравнение с неомонтана & захранване.ком (галванично разделените модели) от гледна точка на стабилност и издръжливост.

Използвам променливотоково захранване 60V/150W или 60V/250W трансформатори.Снадките на магистралите са запоени и с лустер клеми са закачени захранванията. Не ползвам захранвания от неомонтана.Преди ползвах захранвания от Пешо от Монтана (които също са много добри).

• 2 months later...

Става въпрос за : http://www.videomaxavs.com/bg/store/Scripts/prodView_short.asp?idProduct=99091

Имам няколко - не са вързани на мрежата оня ден ги пуснах и ми се струват стабилни поне на пръв поглед. Но елементите са под всякаква критика особено кондезаторите... Въпроса ми е някой има лиги на мрежата си от по-дълго време и ако да моля да сподели впечетления..

Да тестово трасе в гръмотевична зона от 9 суича с тях,само едно изгоря при гръмотевици.Засега са доста здрави и работят.Препоръчвам.Яки като Амети но неразчитай на това което пише върху тях.Не всички бацат на минимално напряжение.Доста от мрежата на Люлин-нет работи с тях.

Повече от година няма ядове.Обаче портове не са натоварени,при консумация от 1 А си нямам идея как работят.

------------

При недостатъчно напрежение на входа, за стартиране на преобразувателя, той не консумира никакъв ток.

-----------

Глупости.Къде е границата?Мани простотията,давай да спорим дали има такова нещо като ПРАВ ИЛИ ПРОМЕНЛИВ ТОК.

Няма нищо по-добро от Микротика.Само да не ти е у къщата.