Jump to content

TP-Link TL-WA501G проблем

stanioomega

Recommended Posts

Някой скоро слагъл ли е TP-Link TL-WA501G срещу Mikrotik или NanoStation2

защото имам доста наслагани във времето такива в мод репитар закачени срещу NS2 за по 3-4 непретенциозни клиента

но тиа дни закупих 3 броя i нито един от тях не рачи да заработи нито на репитар нито на универсал репитар ,че и като клиент не заработи като хората , и най странното е че ...

примерно сетвам го като клиент , получавам си ИП то но нет до мен не идва , пинг до GW си нямам и така на татък

на репитар като е, уж се конектва за АП-то защото SSID to става с full сигнал , но ИП не получавам

странна работа и не мога да си обесня защо се получава така

Downgrade- вах фирма с този с който са ми работещите други но ефекта е същият

Някакви идеи ?

Еб.ш не еб.ш на .уя времето минава ...

При мен в клиент режим и с/у Nano и с/у МТ си работят. С последния фирмуер по времето когато ги слагах... не се сещам кой но помня, че преди да го сложа него ами както си беше с оригиналния - тогава беше много зле .. ....

p.s. Ето го TL-WA501G 2008929102556 с този ги търкалям.

аипитат на тп-линка и на наното от един клас мрежа ли са ? ако да пробваи тп- линка да го сложиш друг клас например 172,16,1,1 и да работи като АП-клиент  при мен имаше подобен проблем , така го отстраних 

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник"

Хм , от една и съща мрежа са ,утре ще ги пробвам с този фирм и ИП от друга мрежа ,дано да има ефект

странното е че имам една камара от тия кадето си работят и с ИП от същата мрежа

Утре ще пробвам и ще пиша.

Смяната на Ип то от друга мрежа опражи нещата до някаде.

като клиент работи срещу нано и микротик но с вклзчено WDS срещу микротик нестава

Иначе срещу наното работи и с WDS но само при полужение че му опишеш мак адреса , въпреки че има отметка на ауто

да тп линк си работят много добре и то в режим клиент изолация по мак адрес и ги забравяш е зависи от версията на микротика на 4.9 с малко чалъм и заспива

няма проблем ще подкараме и TP-Link TL-WA501G във WDS режим срещу микротик правил съм го много пъти става по следния начин:

1. Влизаш в микротик с Winbox кликаш на меню Wireless там ще видиш всички интерфейси WLAN

2. Кикаш два пъти върху интерфейса на който ще настройваш WDS (т.е интерфейса който респективно гледа към твоя TP-Link)

3.В менютата горе на интерфейса който си кликнал ще видиш WDS кликаш на него после в подменю "WDS mode" трябва да посочиш "static" . Също така трябва да посочиш и в подменю WDS default bridge в кой бридж ще участва въпросния  TP-Link

по подразбране ако си направил бриджове е "bridge1" накрая кликаш на Apply и ОК.

4. Затваряш всички прозорци които си отворил във Winboxa (за всеки случай). После кликаш пак на главно меню Wireless ще ти се отвори прозорец "Wireless Tables" (същата таблица която ти се е отворила в по горната т.1) в тази таблица има меню Interfaces точно под него се намира един бутон (червен плюс) кликаш на него и избираш Add WDS кликаш на него и ще ти се отвори един допълнителен прозорец в който трябва да посочиш "Master interface" (интерфейса който го настроихме по горе, който гледа към TP-Link ) и MAC адреса на TP-Linkа като ги направиш тези операции натискаш Apply и ОК.

5. Затваряш пак всички прозорци, които си ги отворил от предишната т.4. Отиваш на главно меню "Bridge" ще ти се отвори прозорец "Bridge" кликаш на меню "Ports" . В това меню "Ports" ще видиш един "червен плюс" кликаш на него и ще ти се отвори допълнителен прозорец "New bridge port" .В него трябва да посочиш  от падащото меню Interface , WDSa който ще добавиш в бриджа. След всички операции кликаш на Apply и ОК и затваряш всички прозорци.

6. Кликаш на главно меню "Wireless" ще ти се отвори прозорец "Wireless Tables" в тази таблица вече трябва да виждаш WDSa който си добавил (с пореден номер).  За всеки случай кликни с десен бутон върху WDSa  и посочи "Enable".

С настройки та Микротика свършихме преминаваме към TP-Link а

1. Кликаш на главно меню "wireless" в TP-Link а после на "Wireless mode". В това подменю "Wireless mode" посочваме режим Bridge (Point to Multi-Point) слагаш отметка на With AP Mode !!!! (да не забравиш тази отметка). В полето "MAC of AP1" описваш MAC адреса на интерфейса от микротика (като сканираш с TP-Linkа ще говидиш-с Copy -Paste :o ). В полето MAC of AP2 описваш фиктивен MAC от рода на примерно 00:00:00:00:00:25.След всички тези опразии накрая кликаш на "Save" и ребуутни TP-Linkа.

2. Много важна точка!!!!. Влизаш пак в TP-Linkа в главно меню "wireless" подмею "Basic Settings" настройваш канала на TP-Link да е същият както интерфейса който го настроихме в микротика т.е. ако интерфейса , който го настроихме в микротика е на 6 канал (примерно) TP-Linkа също трябва да е на 6 ти канал !!!!. да не забравиш тази точка иначе няма да тръгне.

Вече всичко е готово и трябва да РАБОТИ ....

• Administrator

WDS-а е мт а не тп-линка в случая.

Use since

OpenBSD 3.x

FreeBSD 4.x

Centos 5.x Debian 3.x Ubuntu 7.x

Аз съм фен на OpenWRT.

Горчивината от лошото качество остава дълго след като е преминало удоволствието от ниската цена.

___|____|____|____|____|____|__

_|____|____|____|____|____|____

___|____|_ Удряй _|____|____|__

_|____|___ главата ___|____|____

___|____|_ си тук!! |____|____|__

_|____|____|____|____|____|____

___|____|____|____|____|____|__