Jump to content

Recommended Posts

Posted

Първо префлашнах въпросния рутер с dd-wrt и разбрах че бика няма MIMO не може да работи като АП-клиент и реших да го префлашна с домата 1.25 процедурата с тфтп мина успешно не е спирал ток и тем подобни но пинг така и не дойде свети само зелената лампичка и това е не дава адреси и общо взето дърво.Ако на някой му се е случвало ще му бъда много благодарен да сподели как го е разрешил четах за нчкакви окасявания на краченца на чипа но не бих пробвал ако има някакв по безопасен вариянт споделете. :D Само да вметна не работеше и като WDS 

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник"

Posted

Здравей, имал съм проблеми с Linksys WRT54GL след преминаването от DD-WRT към домата, но е било за не повече от няколко минути. след което всичко тръгваше нормално.

Виж това - http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Recover_from_a_Bad_Flash#Open_Buffalo_WHR-G54S_and_Buffalo_WHR-HP-G54

Трябва да окъсиш въпросния 12-ти крак към маса, след което да включиш рутера...прочети го внимателно  :D

Posted

Пробва ли да направиш резет от копчето в долната част на рутера ? Задръж го 30-тина секунди и виж дали ще има ефект.

Posted

пробвал съм с хард резет 3 пъти по 30секунди даже и по 1-2минути го даржа вадя захранването без да пускам ресета  и така няколко пъти.А относно 12-то краче на чипа тези дни и това ще пробвам.   

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник"

Posted

Прочети внимателно всичко и ако умееш да боравиш с поялника, най добре запои един проводник на 12 крак с който да го окъсиш към маса, за да избегнеш нежелано окъсяване на някой друг крак (11 или 13) докато включваш рутера.

Успех!  :D

Прощавай, може би съм те подвел, не е хард ресет, сега прочетох за какво става дума...как да се вкара рутера с "лошия флаш" в мод в който може наново да налееш друг софт, още веднъж прощавай  :P

Стискам палци и успех!  :)

Posted

Прочети внимателно всичко и ако умееш да боравиш с поялника, най добре запои един проводник на 12 крак с който да го окъсиш към маса, за да избегнеш нежелано окъсяване на някой друг крак (11 или 13) докато включваш рутера.

Успех!  

п.с - това е "хард ресета", бутончето е за "софт"

е моя грешка просто в някакв форум прочетох че 3 пъти по 30 секунди е било хард рестарт мерси за уточняването утре ще го направя и ще пиша какв е бил резултат :D

Posted

днес пробвах хард рестарт и наистина подеиства флашнах си го с DD-WRT и машинката тръгна ,мерси за помоща  :D:P:) :) ;) но защо неиска да работи като АП клиент 

Posted

Браво!  :D

SSID същото ли е като на мрежата която ще повтаря?

Posted

да, сканира си намира някакви мрежи закача се показва нива на сигнала на колко сее е конектнал шум и т.н но tx и rx няма, и нета не тръгва не знам защо е така, с лаптопа се закачам за тези мрежи с машинката не може 

Posted

Е как да не може да работи като клиент,като може?Явно ти не знаеш как да го настроиш.

Posted

Е как да не може да работи като клиент,като може?Явно ти не знаеш как да го настроиш.

Какво ли не прочетох какво ли не опитах но неще и неще даи ми някакв пример при който е работил при теб,с DD_WRT  съм пробвах  repeter, klient неще като му дадох да запази настроиките и пинга изчезна и трябваше да му дърпам кабела като АП работи без грешка вчера за няколко часа го бях набичил между два лаптопа и се справи меко казано отлично.

post-547-130900727049_thumb.jpg

post-547-130900727053_thumb.jpg

Posted

Правиш си вътрешната мрежа.След това настройваш на безжичен клиент.Намираш желаната мрежа.Натискаш Join и после Save.Това е.Онзи ден свързах един рутер по същия начин.

Posted

че аз точно това правя,не знам къде бъркам трябвали wan порта да му задавам някакво ип в класа на другата мрежа или трябва да го исключа или да го оставя да си взима от DHCP Servera на АП-то  :)