Jump to content

Bufallo WLA-B11 Hardware & Software Мод (11mb - > 54mb)

¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤

Recommended Posts

Има колеги който ползват такива и дори както са си по default 11mb все още намитат много приложения тъй като са доста компактни и се държат страхотно. Днеска започнах модване на една такава сапунерка... скоро ще предоставя и снимки.

Ето и в какво представлява мода:

1. Смяна на софтуера и с добре познатия DDWRT v23 SP2 - тук няма да се спирам в подробности... предполагам на всеки са му известни плюсовета на тази OS.

2. Замяна на оригиналната miniPCI карта с друга такава но 54mb. Тъй като 54mb модели не се различават по хардуер почти от този с изключение на miniPCI картата и някой малки неща.

3. Подобряване на охлаждането както на картата така и на процесора и захранващите елементи. Направи ми впечетление, че е малко топличко, а там където мисля да го ползвам лятото минава 60 градуса. Както и замяната на някой от елементите в захранването с по-мощни с цел намаляне на температурите и безпроблемната му работа при високи натоварвания и високи температури на околната среда.

3. 8 пъти увеличаване на капацитетите в захранването както и замяната им с висококачествени.

4. Добавяне на диод за защита от грешен поляритет или променливо напрежение който е бил предвиден но не е бил наситен на платката.

5. Смяна на LAN конектора с такъв който има метална пластина и може да се захване за платката посредством нея - по стабилно.

6. Добавяне на защита от пренапрежение на захранването.

7. Добавяне на защита на LAN порта от пренапрежение.

8. Добавяне на POE модул за захранване което дава по-голяма гъвкавост и работа от 6 до 38V на захранващото напрежение тъй като оригинално работи на 3.3V и е малко неудобно ако не се ползва за домашни цели.

9. Смяна на корпуса с такъв за външен монтаж, влаго защитен.

10. SMA конектор за друга антена.

p.s. В момента е пуснато в режим AP със сектор от anteni.biz и на 250-300М има 3 "клиента" с лаптопи - сигнала е на FULL при изходна мощност 100mW. Пуснати са без ограничения ( колкото издъжи AP то ) .

• Like 1

Всичкото е много хубаво , но нещо не го намирам на пазара или поне google.es не предлага нищо друго освем кешната информациа за модел4ето :D

Еб.ш не еб.ш на .уя времето минава ...

Ами с почти всички Broadcom трябва да работи :D . Не съм пробвал с Atheros но мисля да пробвам ...

За да не отварям нова тема.. Някой имали представа за това как да се лимита up & dw на IP или направо на лан интерфейса..

Еми да..  ама я дай жокер :D . Че с тая OS от много скоро се занимавам...

много хубав генератор

Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи

Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

• 4 weeks later...

Браво. Много хубава тема и примерна модификация. Голем кеф.

Нямаше ли да е по-евтино да сложиш едно NanoStationM2 ? Все пак, ако сметенш всички чаркове и труда си, колко излиза?

Между другото аз имам една Broadcom карта 54м в наличност, някой ако е зарибен да модифицира - може да му е изгодна  Писал съм я в голямата ми тема в "купувам продавам"

П.С. относно друг чипсет на miniPCI картата-  мисля трябва да се компилира WRT-то, и да се слага вътре другия драйвер който ще се ползва. Става много труд, и може да не работи отначало и да има проблеми.

Например аз имам едни RouterStation-и дето също съм ги обявил за продаване, дето за жалост работят само с Atheros карти които не са N. Заради OpenWRT-то което е като готов пакет за тези устройства. А как да сложа например N драйвер или за Broadcom или за Texas Instruments драйвер? Някой ако знае - да ни каже ! ;)

• 6 months later...

Малко развитие по тази стара тема. .... AP то спря преди около 10 тина минути. За жалост не му е времето да ходя из "височините" да го гледам какво е стано ама най вероятно са го лепнали..