stanioomega Posted May 22, 2010 Report Share Posted May 22, 2010 Здрвейте Някой може ли да даде добро и работещо решение на Преоритезиране на трафик (mangle/queue tree) Исчетох много в вики и и изобщо за темата и до сега най доброто на кето попаднах е това В момента съм с това http://wiki.mikrotik.com/wiki/Basic_traffic_shaping_based_on_layer-7_protocols но незнам дали е от версията на МТ-ка с която съм 3.20 но не ми харесва как работи Маркира само малка част от трафика и ако някой има някое по добро решение от това нека го пейстне тука Еб.ш не еб.ш на .уя времето минава ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Administrator 111111 Posted May 22, 2010 Administrator Report Share Posted May 22, 2010 бележки 1,2 и 3 най отдолу спазени ли са Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 stanioomega Posted May 22, 2010 Author Report Share Posted May 22, 2010 Мисля че да (до колкото ми позволяват знанията ) имам много неясноти дължащи се най вече на незнание и за това ако може някой да пейстне работещ при него вариант ще съм благодарен. Нещото което става при мен е че не виждам да маркира голяма част от трафика и това ми е основният проблем. Еб.ш не еб.ш на .уя времето минава ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 gbdesign Posted May 22, 2010 Report Share Posted May 22, 2010 Мойте опити в тази посока стигнаха до безсмислено натоварване на рутера, без осезаем резултат. По-добре инвестирай в достатъчно широк канал свързаност и достатъчно мощен рутер, за да се обработва трафика с минимално закъснение. Ако се заиграеш с приоритизирането, трябва да си наясно че рутера ти е една малка брънка от доста дългата верига "src - dst" Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 stanioomega Posted May 22, 2010 Author Report Share Posted May 22, 2010 Мойте опити в тази посока стигнаха до безсмислено натоварване на рутера, без осезаем резултат. По-добре инвестирай в достатъчно широк канал свързаност и достатъчно мощен рутер, за да се обработва трафика с минимално закъснение. Ако се заиграеш с приоритизирането, трябва да си наясно че рутера ти е една малка брънка от доста дългата верига "src - dst" AMD с двуядрен процесор на 2ГЦ и 1 Гб рам предполагам че е дори предостатъчен за да се занимава с 50 човека ако може сподели опитът си по въпроса за да стигна до някакъв задоволителен резултат Благодаря предварително. Еб.ш не еб.ш на .уя времето минава ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 gbdesign Posted May 22, 2010 Report Share Posted May 22, 2010 Правил съм го под Линукс с класове и дисциплини в HTB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 stanioomega Posted May 24, 2010 Author Report Share Posted May 24, 2010 Някой ще може ли да пейстне своите /ip firewal mangle и /queue tree ? Еб.ш не еб.ш на .уя времето минава ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
stanioomega
Здрвейте
Някой може ли да даде добро и работещо решение на Преоритезиране на трафик (mangle/queue tree)
Исчетох много в вики и и изобщо за темата и до сега най доброто на кето попаднах е това
В момента съм с това http://wiki.mikrotik.com/wiki/Basic_traffic_shaping_based_on_layer-7_protocols
но незнам дали е от версията на МТ-ка с която съм 3.20 но не ми харесва как работи
Маркира само малка част от трафика и ако някой има някое по добро решение от това нека го пейстне тука
Еб.ш не еб.ш на .уя времето минава ...
6 answers to this question
Recommended Posts