Jump to content

Лаптоп Dell Vostro 1015 Проблем с драйверите на WiFi то под XP


¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤

Recommended Posts

Лаптопа е на няколко часа.. Сложено му е XP SP2 работи отлично. Изтеглих драйверите от офицялния им сайт за XP. Всичко си тръгна само за WiFi то и Bluetooth-a има проблем. Последния го излъгах с едни драйвери за Тоshiba. Оказа се " 360 Module with Bluetooth 2.0 + EDR" Доста новичко решение ( не съм го виждал никъде до сега ) . Работи няма грижи. Но WIFI то като тръгна да му слагам драйвера който те са дали на сайта си... се получава това:

qminotexist.png

Oт магазина ми казаха да си гледам работата общо взето.. Иначе оригинално си беше с линукс машинката и там WiFi то си работеше.. поне ги виждаше АП тата. Цял ден се борих с него с какви ли не подобни драйвери и се получава следното... излиза в девайс менажера нормално картата.. но като я дам да търси AP та и не вижда никой! След малко ровене се оказа, че WiFi то е 1397 на broadcom. Теглих какви ли не варянти за него и няма и няма.... пробвах ръчно да ги инсталирам и пак е боза! Като си го пускам и спирам от бутона и  диода си реагира съвсем нормално но. Някой зайгравал ли се е с този модел?

Варянта да се слага win7 за момента е супер крайност!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 дни преинсталирах точно този модел донесен от Испания.Като нов идва с лицензна Vista Business x64 с 4 диска, с тези драйвери си върви с XP(1-Dell Wireless 13xx, 14xx, 1505 MiniCard)с такава карта беше http://support.euro.dell.com/support/downloads/driverslist.aspx?os=WW1&catid=5&dateid=-1&impid=-1&osl=EN&typeid=-1&formatid=-1&servicetag=&SystemID=VOS_N_1510&hidos=WW1&hidlang=EN&TabIndex=&scanSupported=True&scanConsent=False

Така ,че ако е исталирано както трябва (а не 1 работа да пуснеш wifi'то) и модела деиствително да е с родословие Dell а не само бранд не можеш да имаш проблем, има още 3 драйвера за wifi'то само та знаеш кой за модела.С такива експерименти каквито си правил забрави дори и да тръгне толкова ще му е и работата.Последно качих Win7 x64 тук е по трудно защото не се качват всички драйвери а на сайта няма за win7 x64 има за Vista x86(32) но пак става (в смисъл няма устроства без драйвери в диваиса и всичко си работи дори и 'екстрите на тъча'.До тук е доброто въпросния лаптоп още при пускане (логото Dell) показва артефакти при зареждане на ОS ги няма (и като зареди), батерия (3х2 елемента)едната група 'бегала' 2,7v лаптопа я 'отписва' в смисъл не я зарежда,човека са го наплашили и го 'щитна за 250-300 лв.Причина за vc е образувала се 'тапа' от вътрешната страна на пебрата който обдухва вентилатора но късно са потърсили помощ рестартирал се е на поразия жалко не е лоша машинка.

"Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен." Алберт Айнщайн

"...една мрежа е толкова добра колкото нейните създатели..." безспорен факт !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С тези драйвери също го мъчихме поне 3-4 пъти... Или се разпознава картата и не вижда мрежите или просто не я разпознава изобщо ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Администратор

боцни една 7-ца и си свиркай даже дуал буут с WUBI

другия път Lenovo 550G ;)

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа


ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами след малко отивам при брата да го мъчим и там ;) ... Ако не стане май найстина на 7 ца отива.. :) . Следващия път или има едни дървета на Panasonic или Маc :) ... Ама и 2 те са много парички.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Администратор

мак-а е пръчка неземна там що проблем ще имаш не е истина 

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа


ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

може да проваш да си намери драйвери с един диск на K-Systems 8.02 май беше последната версия. аз съм си я качил на флашка и доста пъти ми е помагала

Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи

Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С win7 тръгна всичко но накрая "клиента" много ме изнерви и му го върнах с форматиран хард както си беше да си го блъска някъде... Нестига, че 1стотинка не му искам и си губя времето и занимавам хората и пак неблагодарен.. Е да е жив и здрав ;) Поне разцъках нещо по различно от обичайните марки който ми носят всеки ден ..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Създай нов...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.