Jump to content

Съвети или мнения за безжична мрежа


sppmaster

Recommended Posts

Необходим ми е съвет за следната мрежа

JTtxS.jpg

Точка A - Internet -> ADSL безжичен рутер /1 или 2 клиента свързани с кабел или безжично -> Nanobridge вързан за ADSL рутера -> Wi-Fi линк 5 km -> Nanobridge /Точка B - ретранслация към точка С плюс 1 клиент в точка B/ -> 10 km Wi-Fi линк -> точка C /Nanobridge свързан към Linksys WRT54G рутер -> 1 or 2 clients -> още един рутер WRT54G за екстендер -> 3 клиента с жица и без жица.

Ако някой е правил подобна мрежа, а и от останалите с повече опит очаквам мнения и коментари.

Имам LOS и зоната на Френел е чиста.

Link to comment
Share on other sites

Струва ми се, че 1-2 ма като напънат торентие и крайните точки ще са мармалад ... ;) Помисли за някакъв Рутер след адсл а ама не от тия за 50лв..

Link to comment
Share on other sites

Според мен ще си измъчиш клиентите с този АДСЛ.Помисли за някакъв добър интернет и след това изграждай такива километрични линкове.

Link to comment
Share on other sites

ши стане аз имам нещо подобно само че с по големи растояния и не е с нано... ами с бордове и 90-ки антени и помисли сериозно за рутер след адсл а ще ти спести много проблеми

Link to comment
Share on other sites

Тази схема я направих малко по разширена, но на практика възнамерявам в точка А и Б да има по един клиент с кабел  (най-вероятно) или безжично в краен случай, а в точка С два компютъра свързани към двата рутера Linksys (връзката между двата рутера естествено ще е безжична). И да попитам в точка Б (ретранслатора) има ли значение на какво разстояние и на каква честота ще са двете антени при положение, че ще са ориентирани на около 90 градуса една от друга.

Link to comment
Share on other sites

Еми то зависи от антените ама все пак гледай поне да са на 30-50 см като абсолютен минимум! И да са на максимално дълечни канали една от друга. Незнам какви антени мислиш да ползваш и колко им е Front/Back...

Link to comment
Share on other sites

Преди точка А сложи един Микротик рутер. Радиата ги сложи в друга мрежа да не са в тази където са клиентите. Помисли за по централизирано място от където да пуснеш към останалите точки за да не се получава така, че крайната точка да минава през още 10 тина грубо казано.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.