Jump to content

Съвети или мнения за безжична мрежа


sppmaster

Recommended Posts

Необходим ми е съвет за следната мрежа

JTtxS.jpg

Точка A - Internet -> ADSL безжичен рутер /1 или 2 клиента свързани с кабел или безжично -> Nanobridge вързан за ADSL рутера -> Wi-Fi линк 5 km -> Nanobridge /Точка B - ретранслация към точка С плюс 1 клиент в точка B/ -> 10 km Wi-Fi линк -> точка C /Nanobridge свързан към Linksys WRT54G рутер -> 1 or 2 clients -> още един рутер WRT54G за екстендер -> 3 клиента с жица и без жица.

Ако някой е правил подобна мрежа, а и от останалите с повече опит очаквам мнения и коментари.

Имам LOS и зоната на Френел е чиста.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Струва ми се, че 1-2 ма като напънат торентие и крайните точки ще са мармалад ... ;) Помисли за някакъв Рутер след адсл а ама не от тия за 50лв..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен ще си измъчиш клиентите с този АДСЛ.Помисли за някакъв добър интернет и след това изграждай такива километрични линкове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ши стане аз имам нещо подобно само че с по големи растояния и не е с нано... ами с бордове и 90-ки антени и помисли сериозно за рутер след адсл а ще ти спести много проблеми

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази схема я направих малко по разширена, но на практика възнамерявам в точка А и Б да има по един клиент с кабел  (най-вероятно) или безжично в краен случай, а в точка С два компютъра свързани към двата рутера Linksys (връзката между двата рутера естествено ще е безжична). И да попитам в точка Б (ретранслатора) има ли значение на какво разстояние и на каква честота ще са двете антени при положение, че ще са ориентирани на около 90 градуса една от друга.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми то зависи от антените ама все пак гледай поне да са на 30-50 см като абсолютен минимум! И да са на максимално дълечни канали една от друга. Незнам какви антени мислиш да ползваш и колко им е Front/Back...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди точка А сложи един Микротик рутер. Радиата ги сложи в друга мрежа да не са в тази където са клиентите. Помисли за по централизирано място от където да пуснеш към останалите точки за да не се получава така, че крайната точка да минава през още 10 тина грубо казано.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Създай нов...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.