Jump to content
  • 0

Моля за помощ, за редиректване към външен сървър при неплащане

Юлиан

Question

Моля ви колеги за помощ. Би ли обяснил някой колега, как става това при версия 3.2.  Идеята е -заредил съм една страница на външен сървър, която искам да се отваря от неплатилите клиенти. Примерно www.------.bg  От мануала прочетох че в hotspot - Wallen Garden, може да се укаже адреса на външния сървър и при избрана опция за неплатилите - regular, да им отваря само нея. Нещо не мога да се оправя, не се получава и ми е нужно по-подробно обяснение за необходимите команди и настройки. Кавото и да направя все ми отваря страницата на Микротик и до там. Моля Ви колеги за помощ, че не съм много наясно с тия тънкости в Микротик-а.

П.П. Ето какво съм въвел:

[admin@MikroTik] > ip hotspot setup

hotspot interface: LAN1

local address of network: 192.168.15.1/24

masquerade network: yes

address pool of network: 192.168........

select certificate: none

ip address of smtp server: 0.0.0.0

dns servers: 213...........

dns name: празно

name of local hotspot user: admin

password for the user: празно

[admin@MikroTik] >

След това въвеждам юзерите в IP Bindings и в Walled Garden указвам страницата която искам да се зарежда, но не се получава. Отваря ми само страницата на Мкротик -hotspot

Благодаря предварително!

12 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Administrator

пипаш малко HTML кода на хотспота и готово

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

• 0

Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи

Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

• 0

Благодаря Ви, стана чудесно. Въпреки че малко си поиграх. Всъщност във скриптовете от линка http://wiki.mikrotik.com/wiki/How_to_Block_Customer има грешки и аз от двата варианта направих един, доста по-лесен. Т. е. вместо да редактирам HTML кода, си направих една причлична страничка. Става с Дриймуивъра, но има и прости и по-разбираеми графични редактори. Та значи правите една страничка по свой вкус, която задължително трябва да си има папка със файловете и .html файла към нея, който трябва да е login.html . Последното е много важно, защото иначе Микротика няма да я зареди. След това се настройва hotspot-a. Eто линк, където е обяснено подробно - http://wiki.mikrotik.com/wiki/Hotspot_server_setup .Така сега вече имаме страница на компютъра и настроен hotspot сървър. Именно последния ползваме да заредим нашата страница. няма нужда тя да е на друг сървър, било то на външна или локална мрежа. Така, след като имаме работещ hotspot стартираме WinBox, после на files и там ще видим папката на оригиналната страница на сървъра. която е именувана hotspot освен ако не сте променили името при конфигуриране. Точно тая папка я копираме на декстопа (най-удобно) и в нея копираме нашата страница-т.е. паката и файла -login.html. Ще ни попита да замени ли оригиналния файл на сървъра, като се съгласяваме. Сега вече имаме папка от сървъра на hotspot с вградена и нашата страница в нея. Именно по тоя начин се използва вече написания оригинален фаил за редиректване на неплатилите клиенти. Остава да копираме готовата вече папка в files на рутера, но преди това я преименуваме за да не е еднаква с тая вътре -оригиналната. Така тя си остава и винаги можем да се върнем и заредим от нея, ако се наложи. Вече сме готови. Влизаме IP-hotspod, после избираме server profiles избираме hotspot1 и на Html Directory от падащото меню посочваме нашата копирана  и преименувана папка. Потвърждаваме с Ok, посочваме от IP -Bindings някой неплатил клиент и избираме от трите функций - regular. Enjoi.

Още веднъж едно голямо БЛАГОДАРЯ за оказаната помощ! Имам да черпя! 

post-432-130900726949_thumb.jpg

post-432-130900726954_thumb.jpg

post-432-130900726959_thumb.jpg

• 0
  • Administrator

Похвали се с новата страница ТУК

може и тук да лепнеш една снимчица 

Харесай поста ^^^

• 0

Добра идея е да се сложи линк на сайта, за плащане с Visa или друг вид кредитна карта. Така вашите клиенти, ще могат да платят и през интернет.

post-432-13090072697_thumb.jpg

• 0
  • Administrator

по голяма страница не можа ли да направиш ;)

сложи едно DNS име да не се вижда ип-то

Харесай поста ^^^

• 0

Хах, сега го видях. Ще го сложа, но това бе само за тестовете. Важното е че стана. На мен и тая страница ми върши работа. 

P.P. Хм, и за какво да слагам име на домейн. То IP -то ми се вижда само в локалната мрежа. Пък и като се знае името то cmd:/ping/ ime na domein и лъсва IP-то отвсякъде. За какво да го крия под име?

• 0

Знам че не съм в подходящата тема но някой може ли да ме насочи - как да направя подобно съобщение на Clarkconnect ?

• 0

Знам че не съм в подходящата тема но някой може ли да ме насочи - как да направя подобно съобщение на Clarkconnect ?

това и мен живо ме вълнува как става  :P

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник"

• 0

Готов съм даже и да финансирам едно таква начинание. Стига да има някой , който да се заеме ...

• 0

Готов съм даже и да финансирам едно таква начинание. Стига да има някой , който да се заеме ...

Какво е точно начинанието?...Правя всичко, срещу "финансиране"  :)