Administrator Велин Posted August 26, 2008 Administrator Report Share Posted August 26, 2008 Mikrotik RB433AH или Alix 2c2 е с по добра производителност ? RouterBOARD 433AH with Atheros AR7161 680MHz network processor (Tested at 800MHz), 128MB RAM, three LAN, three miniPCI, Alix2c2 = 2 LAN / 2 miniPCI / LX800 / 256 MB / USB Spec CPU: 500 MHz AMD Geode LX800 DRAM: 256 MB DDR Не отговарям на постове написани с шльокавица! Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Тодор Лазаров Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 Ми и двете зверчета ги бива ми 50 на 50. Макар че RB433AH има по голямо CPU, а Alix-a има повечко памет. Eх ако CPU-то на RB433AH беше PPC тогава и с двeте ръце щех да гласувам за RB433AH. PPC CPU е доста по-силно от Atheros. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Administrator Велин Posted August 26, 2008 Author Administrator Report Share Posted August 26, 2008 а ако са равностойни ... по добре RB433АН поне си има софтуер и няма да трябва CF карта, не знам дали няма да може да се форсне малко процесорчето Не отговарям на постове написани с шльокавица! Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Тодор Лазаров Posted August 27, 2008 Report Share Posted August 27, 2008 а ако са равностойни ... по добре RB433АН поне си има софтуер и няма да трябва CF карта, не знам дали няма да може да се форсне малко процесорчето Може до 800Mhz. Така поне казват. /system routerboard settings change-frequency frequency=800MHz Относно soft-a ще си имаш легален и то с нови версий, само ще ти трябва един лиценз за superchanel / не е скъп/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Stilyan Posted September 5, 2008 Report Share Posted September 5, 2008 Зависи за какво ти трябва. Ако е за аксес пойнт с клиенти на него бих сложил аликса, защото мога да му сложа версия на RouterOs по-малка от 3. 2.9.27 например . Новите версии имат повече възможности, но май ми дисконектват някои клиенти без причина. Ако е за PtP линк RB433AH върши работа, а има и повече лан и мини ПЦИ слотове. Имам линк на 60 км с RB433AH и прекарва 40МБ/с с натоварване на процесора в nstreme 50 %. От другата страна е Аликс. Аз лично предпочитам Аликса. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Велин
Mikrotik RB433AH или Alix 2c2 е с по добра производителност ?
Не отговарям на постове написани с шльокавица!
4 answers to this question
Recommended Posts