Jump to content
  • 0

vlan over bonding???

Question

Posted

здравейте колеги

имам следния проблем:

имам трасе бондинг реализиран с влан интерфейси. това ми е входящия канал. искам върху него да пусна тунел - влан, еоип или каквото и да е - за да захраня клиенти които се намират в точката от където вземам трафика. за сега не се получава - минават пакети с размер до 1458b. пробвах с влан и еоип. само скайп работи.

ако дирекно няма вариант за преноса - то как да се намали размера на пакетите в тунела за да минат през трасето?

предварително благодаря за съдействието!

14 answers to this question

Recommended Posts

• 0
Posted

що не пробваш с VPN

Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи

Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

• 0
Posted

що не пробваш с VPN

миро - благодаря за бързият отговор - ще пробвам но в момента през тунела който е еоип  - минават пакети само до 1458b. може би от мту идва проблема? по скоро ако има вариант за конвертиране размера на пакетите по някакъв начин!

поздрави

• 0
Posted

можеш да намалиш големината на пакетите на VPN-a

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

• 0
Posted

можеш да намалиш големината на пакетите на VPN-a

миро - не става - това е интерфейс който не мога да го бриджвам или аз нещо бъркам. тръгва но не мога да разделя трасетата - тунел за вътрешната мрежа и преноса

поздрави

• 0
Posted

аз си мисля ситуацията да е следната

по 2 Vlan-a ти влиза интернета

всичко е наред имаш интернет и т.н.

клиента който е от страна на доставчика ти се връзва към теб към VPN сървъра ти който не се влияе от Vlanите, все едно ползваш само мрежата на доставчика ти самата жица а не психическите интерфейси които си вдигнал за да имаш интернет / Vlan1 & Vlan 2 /

предполагам имаш L2 свързаност с доставчика ти?! Клиента си наглася да ползва интернет от твоя VPN сървър / Use default gateway Или Add Default route & Use Peer DNS /

• 0
Posted

аз си мисля ситуацията да е следната

по 2 Vlan-a ти влиза интернета

всичко е наред имаш интернет и т.н.

клиента който е от страна на доставчика ти се връзва към теб към VPN сървъра ти който не се влияе от Vlanите, все едно ползваш само мрежата на доставчика ти самата жица а не психическите интерфейси които си вдигнал за да имаш интернет / Vlan1 & Vlan 2 /

предполагам имаш L2 свързаност с доставчика ти?! Клиента си наглася да ползва интернет от твоя VPN сървър / Use default gateway Или Add Default route & Use Peer DNS /

миро благодаря

ще го направя с рутиране - май така ще е най добре, ще пробвам - без тунели и вирт. итерфейси

поздрави

• 0
  • Administrator
Posted

въобще не разбра какъв е проблема в случая , през бондинг с еоип си минават без проблем влани.

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

• 0
Posted

въобще не разбра какъв е проблема в случая , през бондинг с еоип си минават без проблем влани.

велин здравей

бондинга е с влан и не минава пинг над 1458. може би ако се пипнат мту на интерфейсите ще стане - но аз го направих с рутиране - за сега няма проблем. с впн стана но трафика беше недостатъчен - явно трябваше да си поиграя - но нямах време. ако някой стигне до някакъв резултат нека пише. благодаря за съдействието

весели празници

• 0
  • Administrator
Posted

не разбирам защо правиш бондинг с влани .. при мен с еоип си минават пакети с 1500

• 0
  • Administrator
Posted

през EoIP (Gre) минават 65к пакети

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

RB951Ui-2HnD / RBD25GR-5HPACQD2HPND&R11E-LTE6 /  RB952Ui-5ac2nD-TC

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

• 0
Posted

не разбирам защо правиш бондинг с влани .. при мен с еоип си минават пакети с 1500

здравей велин,

с влан постигнах по голям трансфер и затова оставих бондинга с влан

поздрави

• 0
  • Administrator
Posted

здравей велин,

с влан постигнах по голям трансфер и затова оставих бондинга с влан

поздрави

Каква е разликата в скороста?

• 0
Posted

Каква е разликата в скороста?

в рамките на 20-25%. трасето е с междинна точка.

• 0
Posted

С ebgp multihop можеше да е по-елегантно.