dim4o Posted April 28, 2010 Report Posted April 28, 2010 Здравейтве, питането ми е следното: имам рутерборд които по лан е вързан за PPPoE сървър (също Микротик) като мрежата примерно е 192.168.10.Х на рутерборда по Wireless се закача клиент от мрежа да речем 192.168.30.Х и така въпроса ми е можели този рутерборд да се конфигурира така че Ethernet и Wireless да не се слагат в бридж и PPPoE заявката да мине доста дни се ровя в нета ама нещо подобно неможах да открия, (Вероятно незнам къде да го търся).... Благодаря Ви предварително
0 Mupo neTkoB Posted April 29, 2010 Report Posted April 29, 2010 каква ти е идеята хем да се закача с PPPOE хем да остава на втория микротик. няма как и от двата микротика да "управляваш клиента" Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!
0 dim4o Posted April 29, 2010 Author Report Posted April 29, 2010 Здравей нещо не ме разбра, не искам да управлявам клиента от два микротика просто рутерборда е междинно звено само за транспорт от клиента който се закача за рутерборда а от там отива в микротик където е PPPoE сървъра, въпроса ми е следния: ако в междинния рутерборд сложа всичко в един бридж нещата стават,клиента се връзва идеята ми е дали е възможно да се конфигурира рутерборда та че да не Ethernet и Wireless да не се слагат в бридж а да си останат от две отделни мрежи, с две думи дали може да се рутират нещата без бридж
0 Administrator 111111 Posted April 29, 2010 Administrator Report Posted April 29, 2010 няма как да стане Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа RB951Ui-2HnD / RBD25GR-5HPACQD2HPND&R11E-LTE6 / RB952Ui-5ac2nD-TC ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ
0 dim4o Posted April 29, 2010 Author Report Posted April 29, 2010 Благодаря Ви за отговорите, значи това отпада като експеримент...
0 Semoff Posted April 30, 2010 Report Posted April 30, 2010 Може да стане (ако идеята ти е да не са в общ бридж LAN-a и WLAN-a). Правиш 2 бриджа и 2 ЕоIP тунела. Тунелите се вързват към Login сървъра ти, по тях пускаш 2 отделни PPPoE Service и накрая вкарваш единя тунел в единия бридж заедно с Ethernet-a и съответно в другия бридж - другия тунел с Wireless-a.
Question
dim4o
Здравейтве, питането ми е следното:
имам рутерборд които по лан е вързан за PPPoE сървър (също Микротик) като мрежата примерно е 192.168.10.Х
на рутерборда по Wireless се закача клиент от мрежа да речем 192.168.30.Х
и така въпроса ми е можели този рутерборд да се конфигурира така че Ethernet и Wireless да не се слагат в бридж
и PPPoE заявката да мине
доста дни се ровя в нета ама нещо подобно неможах да открия, (Вероятно незнам къде да го търся)....
Благодаря Ви предварително
5 answers to this question
Recommended Posts