dim4o Posted April 28, 2010 Report Share Posted April 28, 2010 Здравейтве, питането ми е следното: имам рутерборд които по лан е вързан за PPPoE сървър (също Микротик) като мрежата примерно е 192.168.10.Х на рутерборда по Wireless се закача клиент от мрежа да речем 192.168.30.Х и така въпроса ми е можели този рутерборд да се конфигурира така че Ethernet и Wireless да не се слагат в бридж и PPPoE заявката да мине доста дни се ровя в нета ама нещо подобно неможах да открия, (Вероятно незнам къде да го търся).... Благодаря Ви предварително Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Mupo neTkoB Posted April 29, 2010 Report Share Posted April 29, 2010 каква ти е идеята хем да се закача с PPPOE хем да остава на втория микротик. няма как и от двата микротика да "управляваш клиента" Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 dim4o Posted April 29, 2010 Author Report Share Posted April 29, 2010 Здравей нещо не ме разбра, не искам да управлявам клиента от два микротика просто рутерборда е междинно звено само за транспорт от клиента който се закача за рутерборда а от там отива в микротик където е PPPoE сървъра, въпроса ми е следния: ако в междинния рутерборд сложа всичко в един бридж нещата стават,клиента се връзва идеята ми е дали е възможно да се конфигурира рутерборда та че да не Ethernet и Wireless да не се слагат в бридж а да си останат от две отделни мрежи, с две думи дали може да се рутират нещата без бридж Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Administrator 111111 Posted April 29, 2010 Administrator Report Share Posted April 29, 2010 няма как да стане Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 dim4o Posted April 29, 2010 Author Report Share Posted April 29, 2010 Благодаря Ви за отговорите, значи това отпада като експеримент... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Semoff Posted April 30, 2010 Report Share Posted April 30, 2010 Може да стане (ако идеята ти е да не са в общ бридж LAN-a и WLAN-a). Правиш 2 бриджа и 2 ЕоIP тунела. Тунелите се вързват към Login сървъра ти, по тях пускаш 2 отделни PPPoE Service и накрая вкарваш единя тунел в единия бридж заедно с Ethernet-a и съответно в другия бридж - другия тунел с Wireless-a. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
dim4o
Здравейтве, питането ми е следното:
имам рутерборд които по лан е вързан за PPPoE сървър (също Микротик) като мрежата примерно е 192.168.10.Х
на рутерборда по Wireless се закача клиент от мрежа да речем 192.168.30.Х
и така въпроса ми е можели този рутерборд да се конфигурира така че Ethernet и Wireless да не се слагат в бридж
и PPPoE заявката да мине
доста дни се ровя в нета ама нещо подобно неможах да открия, (Вероятно незнам къде да го търся)....
Благодаря Ви предварително
5 answers to this question
Recommended Posts