Jump to content

проблем със захранване


Recommended Posts

имам проблем с направата на едно аматйорско захранване ..

използвам зарядно за лаптоп което дава 18В 3А (така пишеше на него а в същност е 19.5В) след него връзвам един изправител http://www.dobrikit.dir.bg/page12.htm#regulizpr В333 който трябва да захрани рутер 5в 1.2А (изправителя е 1,5-37В 3А)

адаптора на рутера дава 6.6в  а при свързан рутер 5.47В .. настройвам изправителя на 6.6в . захрепвам го на радиатор и го включвам към мрежата .. температурата на радиатора стига ~60 градуса ,, а рутера нетръгва .. меря напрежението при свързан рутер и показва 0 В най-много 0.07в . а когато рутера не е вързан си дава 6.6В ..

някаква идея какво съм оплескал при свързването .. или този изправител не е подходящ за тази цел ..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами в рутера има ценер на 5,6В ( евала иначе да беше изгорял ) . Настрои го на 5,05В и пробвал преди тва измери на буксата на рутера да няма вече късо.. с уреда на пищялка. Ценера е сложен точно заради тАКИВа ядрени опити като този който си направил. Трябва да е точно 5В - 5,1В максимум!

п.п Ако дава пълно късо като мериш на буксата на рутера без захранване. Отвори го и виж паралелно на +/- трябва да има Ценер паралелно може да е SMD монтаж - черен най вероятно. Разпои го и пак мери! Или виж да не си обърнал +/-  пак се получава аналогичен ефект особено ако има диод за защита паралелно вътре от обратно напрежение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

пробвах с напрежение 5.0 в .. 5.4 5.5 6.0 и 6.6 .. и неискаше да тръгне

по едно време си викам "край рутерчето е за боклука .." но като сложих оригиналното му захранване .. си работи даже сега го ползвам ..пробвах това което каза и на + и - пищи ..

п.п а защо толкова грее изправителя ? 60градуса при наличие на радиатор с терпо паста е намазан и закрепен с винт към радиатора :?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Администратор

В случая ти ползваш регулатора не изправителя, и тъй като е линеен при голяма разлика на входното с изходното напрежение има много ниско КПД изразяващо се в "пекане" на радиатора. Не е това начина за захраниш такова устройство. Има вероятност да се объркал + и - .

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Направо се чудя как е оцеляло.. При тия рутери както и много АП та на тази марка, по спомен или флаша или рама се хранеха директно от 5 те волта... и как не си ги изпукал направо незнам! Адаптера му не вярвам да е пускал 6В... може би без товар е нестабилен и ако си го мерил да е така но под товар не би трябвало да преминава 5,1В.. Имам много хардуер на тая марка която се храни на 5В. и го захранвам с LM2576 :) Uptime имам с години :) ..  Платките са аналогични на старите вече излезли от употреба неомонтански просто ги купуваме сега от тях но ги сглобяваме ние с по-качествени кондезатори ( не на тази снимка ) .

post-61-130900726358_thumb.jpg

post-61-13090072636_thumb.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Създай нов...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.