Jump to content

Gigabit суича на Неомонтана (NMGS5P) и температурата на чипа му....


¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤

Recommended Posts

Преди няколко часа пуснах един ... на 1 ния порт е закачено ПЦ то, а на другия едно Пико. Никакво натоварване дето се казва но ми се струва, че доста пече радиатора. Направо си пари! Някой имали наблюдения?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не бих сложил подобно изделие аз. Ако трябва гигабит някаде по-добре нещо управляемо. Губи ми се смисъла на мен, като ги гледам за 50лв  + пико става цената на некъв тп-линк от сорта на 3109 почти. И те са тояги ма поне работят некакси.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

E да така си е но мен ме интересуваше не, че ще го ползвам ами просто дали при други е така температурата. Все пак идеята беше за този да е на всеки вход като магистрален, иначе тп линка е по-добър но е 220лева и за всеки вход не е оправдан по-скоро на блок с много входове 1 тп-линк - да :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледайки от моята камбанария досега някакси не успях да напасна нито един продукт на неомонтана за при нас. Единствено 5v трафчетата, но те са по скоро единични бройки. Въобще позиционирането на продуктите им е меко казано сбъркано. 1 сфп + неколко гбе-та... Седим и мислим кво му е приложението и не мога да го схвана. Вероятно за лоу-ентри акцес? В пъти по-добре щеше да е с вграден 100mbps оптика и 5 или 8 лана. В краен случай и 1сфп + 8 броя по 100, но това си е техен проблем. Вероятно имат клиенти точно за тяхното решение. От чисто търговска гледна точка незнам как изглеждат нещата. От практическа обаче.... Няма 1сфп + 16 стотици с малък размер и консумация :( Та така..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаш предвит за 1сфп гига с 16 100мб - това е супер да! Дори ако са 2 сфп та.. да е "влез-излез" за всеки вход или през найстина е супер :( . Аз мислех с тия 5 чки на всеки вход като магистрални и после един 8п/100мб за клиентите..Но след тия температури който видях едва ли.... То се предполага да е Гръбнака на блока и освен това като е в кутия и лятото става там поне 40 градуса.. да не казвам за повече и някак се притеснявам, че няма да му понася.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това гигабитовото  няма да си го купя, но другото което е със SFP си го ползвам и съм доволен, на всеки от останалите 4 порта имам закачени поне по 4-5 суича с клиенти и нито си грее нито прави проблем!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

[table][tr][td]

Като ще е суич Cisco да е, за блокове този модел по долу си залужава си всеки вложен лев , както казва един мой човек 'слагаш и забравяш' (в смисъл няма проблеми).С разни изделия за кръжочни изпълнения какво може да се очаква само проблеми.Мразя човек сам да си създава проблеми и сам да се мъчи да ги решава загуба на ценно време е.Безпаричието или 'мала денги, денги нехватают' не трябва да водят до такива компромиси , или го прави като света или изобщо недей(мое правило почти за всичко).DJ69 нищо лично но тази фирма за играчки доста хора е разплакала , тези които мислят ,че с евтинко ще стане нещо,защото всичко хубаво стува пари и си заслужава да се дадат.

Управляем комутатор Cisco SLM224G4S 24-порта 10/100 + 4-порта Gigabit: RCT

24-port 10/100 + 4-port 10/100/1000 Gigabit Stackable Smart Switch with 2 combo SFPs

588.87 BGN

490.73 BGN Без ДДС

Features

• Twenty-four 10/100 switched RJ-45 ports deliver up to 4.8 Gbps of throughput

• Two shared 10/100/1000 mini Gigabit Interface Converter (mini-GBIC) ports

• Switching capacity delivers wire-speed performance at 12.8 Gbps nonblocking capacity

• WebView monitoring allows administrators to view the current status and configuration using their favorite web browser

• Automatic medium dependent interface (MDI) and MDI crossover (MDI-X) cable detection

• Port-based and 802.1Q-based VLANs support up to 128 VLANs

• Port configuration settings for link, speed, auto MDI/MDI-X, flow control, and more

• Fully rack mountable using the included rack-mounting hardware

• MAC address table supports up to 8000 MAC address entries

• Optimal platform to support real-time applications, such as voice and video, by providing features like IGMP snooping, multiple queues (four) with appropriate scheduling techniques, prioritization of traffic based on port, 802.1p, IP ToS/ precedence/DSCP, and line rate forwarding mechanisms

• Enhanced QoS functions, including rate limiting for ingress/egress and per flow at 64 kbps granularity

• HTTP interface

• User/network security via 802.1X (with RADIUS authentication) and MAC-based filtering

• Containment of storms - broadcast and multicast

• Expandability and availability increased across multiple switches using link aggregation

• Port trunking for up to eight groups with up to eight ports per group allows you to increase your bandwidth for each uplink or server connection

• Simple Network Management Protocol (SNMP) and Remote Monitoring (RMON) management expand your visibility options

13079438113911902851270761084rtmD35hCdNSOu4OIhq6Y.PNG

[/td][/tr][/table]

Редактирано от vtbg59

"Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен." Алберт Айнщайн

"...една мрежа е толкова добра колкото нейните създатели..." безспорен факт !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

vtg59 , аз не твърдя, че въпросната фирма и стока са добри!Някъде из постовете ми да си видял такова нещо - съмнявам се :) . За Cisco то няма спор - супер е ама немога на всеки блок да слойа суич за 500 лева. Не че нейскам ама за момента не сме толкова големи и напред за да го правим. Още повече пък тук крадат репотеците за дето ги земам понякога на 6-7 лева, а за тоя дето каза смятай, че и аз да съм горе да го пазя и мен ще "вземат" .  Има и друго.. като загърми и ако му изгори порт на тва животинче - много ще ме заболи :(  За това търся сравнително евтино решение с гигабит което и да го откраднат няма да ме боли толкова.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

DJ69 , нямах предвид 'простори' а вътрешна мрежа както се прави с канали или ползване на тръби,най е лесно е в ново стротелство там всичко е направено(окабелено де с ftp или utp).Последното си е късмет но колеги от 'големия' град се кефят на новото, най ниско се работи с fttb а вече и ftth конкуренцията е убийсвена всички къпят над 50Mbps за поребител 25лв.(като реално е пуснат максимума 100) .За какво е това Виваком взимат повече за 12Mbps(не знам някой виждал ли ги е)и учудващото е клиенти бол.

ps. За кражби да ти кажа на скъпа техника медии и като посочения суич от колеги не съм чувал да плачат ,но за рязане на оптики и 'аварии' о да .

"Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен." Алберт Айнщайн

"...една мрежа е толкова добра колкото нейните създатели..." безспорен факт !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми 6к нови абоната от промоцията 2006-та за Великден... Официално инфо поне. В смисъл техните промоции рядко минават незабелязани. Отделно скубят кинти от другите доставчици под една или друга форма. Кофти реалности :(

На фона на следващия по-големина доставчик.. плашещи са им цифрите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е да, имам в една кооперация няколко клиента. Евала на стройтелната фирма пуснала FTP и то медно до всеки апартамент. Всичко слиза долу в комуникационен 19" шкаф и има един канал който излиза на вън. Незнам как са се излъгали да го направят така но мноого се накефих. Е там не сложихме Cisco но и 24p HP не е толкова зле :( .

Дай боже всички да почнат да ги правят по тоя тертип. Ама за съжаление това е 1 вата сграда която виждам, а аз често съм по строежи да окабелявам..

  • Харесай 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами това е работа на инженерите които са в камарата - "КИИП" и компания. Преди да са положили кабели, да са затворили възможностите - може да се говори с инженера - проектант и да му се каже как трябва да бъдат нещата. Друг ще е въпроса че бюджета ще е вече разчетен, но поне става въпрос за удобство за всички и за поправяне на грешка голяма + за бъдещи сгради - всеки инж. проектант нека да му е ясно как трябвя да стане. И ние дето знаем как - може просто да си го дръпнем на страна да си му кажем с 3 изречения.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Създай нов...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.