Jump to content

Моля за съвет за изграждане на връзка ......


ZZR

Recommended Posts

Здравейте !

От вчера чета из форума но не намерих отговор на проблема който стои пред мен. От прочетеното разбирам че повечето сте професионалисти в мрежовото оборудване, и затова реших да ви помоля за съвет. Ситуацията е такава, живея на петия етаж в панелен жилищен блок , като успоредно на него има също панелен осем етажен блок зад който имам подземен гараж, разстоянието е около 80 - 100 метра. Интересува ме, мога ли да си пусна безжична мрежа до гаража, в който мисля да сложа един рутър WRT54G който имам , като му изведа антените през въздуховода който излиза от гаража ми. Дали може да стане с него, а от другата страна не знам какво да сложа.

Link to comment
Share on other sites

Искаш рутерчето да е във вас и да пуснеш нет на "нещо си " в гаража ?

Link to comment
Share on other sites

Тия 100 метра са малко... НО имаш НЕ пряка видимост! И там вече е малко на късмет... Няма ли начин да се пусне кабел или да се смени поне една от позициите за да има видимост..

Link to comment
Share on other sites

Там е работата че, може и да стане , но трябва да се разбирам с домоуправителя на някой вход от отсрещния блок да прекарам кабел през покрива и се усложнява работата. А иначе не знам дали ще мине сигнал през блока и точно какво устройство да сложа.

Link to comment
Share on other sites

В коя държава е това, че трябва да се разбираш с дом. управителя? Ами не се ангажирам аз да кажа каква техника тъй като не е ясно... почти нищо а и няма никаква гаранция че ще захапе. На 100метра съм правил през блок с 2 антени решетки 29дБ + 2 д линка 2100AP - пинга беше 30-90. Можеше да се каже че ставаше за страници нета..

Link to comment
Share on other sites

Като мернеш кола на някоя фирма направо ги пазари ланаджиите. За 15 минути са ти добутали кабела. Даваш им там некви 50-60лв и не се разправяш с простотии. За 100 метра ще потрошиш сумати пари и нерви с вирелеси без видимост.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.