Jump to content

Моля за съвет за изграждане на връзка ......


Recommended Posts

Здравейте !

От вчера чета из форума но не намерих отговор на проблема който стои пред мен. От прочетеното разбирам че повечето сте професионалисти в мрежовото оборудване, и затова реших да ви помоля за съвет. Ситуацията е такава, живея на петия етаж в панелен жилищен блок , като успоредно на него има също панелен осем етажен блок зад който имам подземен гараж, разстоянието е около 80 - 100 метра. Интересува ме, мога ли да си пусна безжична мрежа до гаража, в който мисля да сложа един рутър WRT54G който имам , като му изведа антените през въздуховода който излиза от гаража ми. Дали може да стане с него, а от другата страна не знам какво да сложа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тия 100 метра са малко... НО имаш НЕ пряка видимост! И там вече е малко на късмет... Няма ли начин да се пусне кабел или да се смени поне една от позициите за да има видимост..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Там е работата че, може и да стане , но трябва да се разбирам с домоуправителя на някой вход от отсрещния блок да прекарам кабел през покрива и се усложнява работата. А иначе не знам дали ще мине сигнал през блока и точно какво устройство да сложа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В коя държава е това, че трябва да се разбираш с дом. управителя? Ами не се ангажирам аз да кажа каква техника тъй като не е ясно... почти нищо а и няма никаква гаранция че ще захапе. На 100метра съм правил през блок с 2 антени решетки 29дБ + 2 д линка 2100AP - пинга беше 30-90. Можеше да се каже че ставаше за страници нета..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като мернеш кола на някоя фирма направо ги пазари ланаджиите. За 15 минути са ти добутали кабела. Даваш им там некви 50-60лв и не се разправяш с простотии. За 100 метра ще потрошиш сумати пари и нерви с вирелеси без видимост.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Създай нов...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.