Jon_Smith Posted March 25, 2010 Report Share Posted March 25, 2010 Здравейте, мерака ми е следния: Искам да конфигурирам влан в който да речем да участват 3 суича поддържащи 802.1Q където примерно портове 1~8 в суичовете да не се виджад по междуси и да могат да виждат портове 9 и 10 на всички суичове. До сега ги бях пуснал на Port-Based но така успявам да изолирам само портовете от 1 суич да не се виждат по между си. Четох, четох и колкото повече чета толкова по голяма каша става в главата ми, ако някой може да ми подскаже или да даде линк където да е обяснено ако може на БГ ще съм много щастлив! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mile Posted March 26, 2010 Report Share Posted March 26, 2010 Толкова ли не може 1-8 по свичовете да са на access с 101-108,109-116,117-124 -ти vlan? Trunk на 9 и тагнати.. ънтагнати... дали на рутер.. дали на друг свич там вече според какво ти трябва. Ако схващам идеята не ти трябва Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diogen Posted March 28, 2010 Report Share Posted March 28, 2010 Ако си с CISCO суич пробвай "switchport protected". Интересно обаче дали ще стане. Аз лично планувам да го използвам този режим, но не се бях замислял дали ще работи с повече от един суич. Ако пробваш все пак, сподели какво се е получило. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jon_Smith Posted March 28, 2010 Author Report Share Posted March 28, 2010 Тази вечер ако не заспа мисля да пробвам след 2-3 часа какви ще ги свърша, че инак до като си правя експерименти клиентите ще ревнат :'( И не съм с Cisco всичките са Repotec Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts