Jump to content
  • 0

Hotspot и торренти между клиентите?

zwicky

Question

Макар да не е приоритет в мрежата ни, пеер то пеер трафика има голямо значение за някои наши клиенти. Преди микротиците имам линукс сървър от който идва интернета и по DHCP дава ИП-та които водят към хотспота който е на един РБ600. В цялта мрежа някой портове и включително 80-ти имат по висок приоритет от другитес цел да не се сбозяват страниците. Всеки клиент на хотспот мрежата (и ПППоЕ също) си има опашка която му ограничава скоростта според картата която е закупил. Идеята е торентите да могат да правят някакъв peer и да се дърпат между потребителите свободно. Преди време когато бях с реални ИП-та го правех това, но сега след като минах на локални и DHCP, нещо не работи схемата. Ако имате идеи ще съм благодарен да ги споделите :(

п.с може да не съм обяснил нещо както трябва но и аз не съм съвсем наясно с нещата, така че помагайте :)

4 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Задаваш отговори :( . Значи като са локални IP така няма как да си сиидват един на друг в локалната ти :) . Това сме го мъчили с някъв нет и зад него нат -> локални IP та.. и не става. Просто тракера не вижда локалните :) и незнае за тях. Има една опция на uTorent а за въвеждане на локални IP та но нищо не стана и о там.

п.п. то който съм питал се чуди как да изолира максимално много локалния трафик м/у wifi тата. А вие се мъчите да го увеличите ....  Все пак да не забравяме, че не е като кабела дори и да е AP за 1000 лева.

• 0
  • Administrator

UPnP

от какъв мазохизъм си минал от публични на частни адреси :(

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

• 0

UPnP

от какъв мазохизъм си минал от публични на частни адреси :(

Ами от БТК се отказах поради финансово неизгодни условия.

UPnP ще стане ли с нереални адреси?