MikTik Posted February 27, 2010 Report Share Posted February 27, 2010 Имам микротик на който са направени настройки да взима интернет от pppoe но интернета е с ттл лимитиране и след като се конекна интернет няма. Като направя пинг през терминала до абв.бг пинга си върви перфектно но страници не отварят. Когато настройвам линксис със това става iptables -t mangle -I PREROUTING -i ppp0 -j TTL --ttl-inc 1 iptables -t mangle -I POSTROUTING -o ppp0 -j TTL --ttl-set 128 Във мангле правих настройки по това което съм писал но не става не ме пуска навън Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 gbdesign Posted February 27, 2010 Report Share Posted February 27, 2010 А NAT пусна ли си?...и МикроТик не е с iptables или поне не е, със стандартният и синтаксис. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 MikTik Posted February 27, 2010 Author Report Share Posted February 27, 2010 Да всичко както си му е реда уж. Ако имаш идея как трябва да стане даи ми пример моля и да поясня че не ги разбирам много работите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 gbdesign Posted February 27, 2010 Report Share Posted February 27, 2010 http://www.mikrotik.com/testdocs/ros/2.9/ip/mangle.php Не му знам синтаксиса, за това ако не те мързи, чети... или ми дай достъп, ако е с публично IP, да ти го сетна през WinBoxa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 gbdesign Posted February 27, 2010 Report Share Posted February 27, 2010 /ip firewall mangle add chain=prerouting action=change-ttl disabled=no new-ttl=increment:1 add chain=postrouting action=change-ttl disabled=no new-ttl=set:128 Би трябвало да стане така....ако съм сбъркал, моля някой да ме поправи. Уффф...така както съм го написал третият ред е безсмислен. Хубаво е да се добави и интерфейса. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
MikTik
Имам микротик на който са направени настройки да взима интернет от pppoe но интернета е с ттл лимитиране и след като се конекна интернет няма.
Като направя пинг през терминала до абв.бг пинга си върви перфектно но страници не отварят.
Когато настройвам линксис със това става
iptables -t mangle -I PREROUTING -i ppp0 -j TTL --ttl-inc 1
iptables -t mangle -I POSTROUTING -o ppp0 -j TTL --ttl-set 128
Във мангле правих настройки по това което съм писал но не става не ме пуска навън
4 answers to this question
Recommended Posts