Jump to content
  • 0

Ъпдейт на версия на МТ

Юлиан

Question

Здравейте. Регистрирах се днес с цел да понауча нещичко. Обмислям да си ъпгрейдна версията 2.2.7 до някоя по нова, а защо не до последната - 3 и коя беше там. Опасявам се обаче да не ми иска нов лиценз и да ми скапе настройките, или затрие нещата, защото не знам все още как да я върна после. Има ли такава опасност. Също така не знам коя версия и за каква система да избера. Компа на който е инсталирана и ползвам за рутер е Селерон 300Mhz и доста стар, със SDR- слотове.

5 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Не би трябвало да се притесняваш за затриване на рутера. Започни с

> system backup save name=old-conf

Изтегли си го при теб бакъпа. Качи си версията, за която имаш лиценз или каквато докопаш. И си нагласи всичко. Съмнително е да стане с

> system backup load name=old-conf  

но нищо не пречи да опиташ. Ако нещо се затрудниш връщаш старата версия и наливаш backup-a.

• 0

Ок и благодаря! Версията ми се оказа 2.9.7 обаче, а WinBox-а е 2.2.7. Имам няколко Bakup -a вече и тия дни ще пробвам. И още нещо. Дали няма начин да си направя клониране на хард-диска с цялата информация дотук. Харда е 2GB и е доста стар, та си мисля че, недай си боже спре един ден и ще си имам кахъри. Защото и софтуера ми го инсталира един приятел и не знам какъв ключ е ползвал, откъде го е взел и дали пък не е кракната тая версия на МикроТика. Мисля си да да опитам да го инсталирам на Windows базирана машина и оттам да го клонирам със някой подходящ софтуер, но се опасявам че ще се скапе файловата система. Идеи?

• 0

Ползваш най-разпространената. Има я навсякаде. Няма смисъл от клоне. Купи си една IDE Flash по-добре и прави експерименти на нея. Когато уцелиш грамажа просто я остави на машината.

• 0
  • Administrator

[movedhere] Микротик за начинаещи [move by] vsh.

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

• 0

Ползваш най-разпространената. Има я навсякаде. Няма смисъл от клоне. Купи си една IDE Flash по-добре и прави експерименти на нея. Когато уцелиш грамажа просто я остави на машината.

Добра идея. Имам преносим хард, ще инсталирам там и ще се правят малко опити. Че не съм много наясно с Линукс-а. Все някога трябваше да започна. ;)