Milen Posted July 25, 2009 Report Share Posted July 25, 2009 Добър вечер. Това ми е първия пост в този форум моля за едно съветче. Имам микротик на платформа х86 на 2.4 Ghz ми е тя си работи перфекно вече втора година. Но ефира се зашуми и искам да направя втори микротик на 5 GHz. Харесах си този микротик рутер борд: -> http://www.vikteam.net/wl_products/rb433.pdf Ще стане ли за моята цел да му сложа 3 mini pci карти на 5 GHz. Притесняваме това че невиждам никаде флаш-памета. Смисал искат да кажат че в този рутер микротика си е инсталиран и готов за действие ли? Съжалявам за глупавите въпроси но за тези routerbord за първи път ще си взимам от тях и неискам да си дам парите за нещо безполезно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Administrator 111111 Posted July 25, 2009 Administrator Report Share Posted July 25, 2009 Да рутера е инсталиран и чака твоята конфигурация че и е лицензиран ниво 4 или според модела и 5 Чипа е NAND първо поколение и не е по голям от тези на рам паметите но е с енерго независима памет. Няма проблем да сложиш 3 карти но внимателно прецени локацията на която ще се намира борда и захранването имай в предвид различните карти имат различна консумация Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤ Posted July 25, 2009 Report Share Posted July 25, 2009 В подкрепа на горния пост.. да допълня освен подбора на картите и особено като са 3.Трябва и стабилно захранване.. p.s. Добре дошъл във Форума!Имай и предвит, че посочения борд от теб няма да се държи като 2,4Г х86 Но пък е много по удобен и компактен, а да не говорим колко е по икономичен Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Milen Posted July 25, 2009 Author Report Share Posted July 25, 2009 Извинявайте и за този ламерски въпрос но какво имате предвит че няма да държи като х86 по стабилно ли ще е или по нестабилно? Също така искам да допълня че имам UPS и качвам 220 волта ток до горе (имам предвит покрива на блока ми) какво захранване ще ми е нужно и то не ли е в комплекта. MiniPCI картата която сам набелязал е: http://www.vikteam.net/item.php?id=183 или http://www.vikteam.net/item.php?id=185 Ако ми помогнете за избора за карта ще съм ви много благодарен. :D Имаите предвит че искам този микротик да ми разпъсква сигнал само 5 гхз а интернета ще ми идва от първия микротик кадето ми е и Нетата. Благодаря ви много Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Owner SS7 Posted July 25, 2009 Owner Report Share Posted July 25, 2009 Аз съм за СМ9-ката Все пак зависи от антени, разстояние и т.н. тези работи (каква карта да се избере) се смятат. РБ433 ще се държи даже и по-добре от х86 (особено някое целеронче) . Не се плаши , купувай и пускай. С три карти на 5г има вероятност доста да си поиграеш с каналите, щото може да си пречат. Аз лично никога не слагам повече опт две карти на един обхват на една машина. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤ Posted July 25, 2009 Report Share Posted July 25, 2009 Мисалта ми е, че х86 примерно на 2Г има повече пройзводителност....За картите с CM9 ката мисля, че няма да има проблеми.. тя не е толкова алчна за ток..За другата нямам конкретни наблюдения.Захранването на борда 15-18В поне 2-3А! Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Administrator 111111 Posted July 25, 2009 Administrator Report Share Posted July 25, 2009 питаме за тока защото тези устройства не са ползвани по нашите ширини за "хоум юз" ами по покриви гори паланки затова тока там е важен но щом имаш 220 не се притеснявай ще харчи макс 15вата + - 2 захранване няма в комплекта идва гола платка кутия захранване пигтеили антени всичко е отделно захранвания монтажни кутии Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Owner SS7 Posted July 25, 2009 Owner Report Share Posted July 25, 2009 mips-a е risk процесор и върши чудеса - бие П3 800 Мхз по производителност. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤ Posted July 25, 2009 Report Share Posted July 25, 2009 Не споря просто го съпоставям с 2-3Г интелска платформа Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Owner SS7 Posted July 25, 2009 Owner Report Share Posted July 25, 2009 да не спамя повече, ама 2-3 ГХЗ ако е Целерон , рб433 ще го изяде с парцалите П3 800 Мхз бие целерон на 2.4Гхз (под микротик) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤ Posted July 25, 2009 Report Share Posted July 25, 2009 Мне ... цицерон - Не! Някой п4 ка Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Administrator 111111 Posted July 25, 2009 Administrator Report Share Posted July 25, 2009 да не спамя повече, ама 2-3 ГХЗ ако е Целерон , рб433 ще го изяде с парцалите П3 800 Мхз бие целерон на 2.4Гхз (под микротик) Тествай amd ама не резани модели (дурон /семпрон) привсе и те са подобри в пъти от целерон PowerPC [ch8800] MIPS това са стрииминг процесори не циклични и се справят по добре с поточна информация Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Milen Posted July 25, 2009 Author Report Share Posted July 25, 2009 Като за начало ще връзвам една антена т.е. една платка ще има защото докато сменя всички потребители да са със наностанции ще мине 2 3 месеца. Значи взимам C9 като за първа платка ще видя как ще се държи. Благодаря много спестихте ми много четене. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Administrator 111111 Posted July 25, 2009 Administrator Report Share Posted July 25, 2009 пак заповядай на дали другаде ще ти снесат толкова информация в този час Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Milen Posted July 25, 2009 Author Report Share Posted July 25, 2009 Не на никаде несам виждал такъв форум Да напишеш нещо и веднага да ти решат проблема. Супер сте Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Milen Posted July 25, 2009 Author Report Share Posted July 25, 2009 Днеска се сдобих с това бебче много ми харесва за сега само кадето нещо немога да се логна в него но ще четем Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Milen
Добър вечер. Това ми е първия пост в този форум моля за едно съветче. Имам микротик на платформа х86 на 2.4 Ghz ми е тя си работи перфекно вече втора година.
Но ефира се зашуми и искам да направя втори микротик на 5 GHz. Харесах си този микротик рутер борд: -> http://www.vikteam.net/wl_products/rb433.pdf
Ще стане ли за моята цел да му сложа 3 mini pci карти на 5 GHz.
Притесняваме това че невиждам никаде флаш-памета. Смисал искат да кажат че в този рутер микротика си е инсталиран и готов за действие ли?
Съжалявам за глупавите въпроси но за тези routerbord за първи път ще си взимам от тях и неискам да си дам парите за нещо безполезно.
Top Posters For This Question
14
7
5
5
Popular Days
Jul 25
26
Jul 27
6
Jul 28
3