Jump to content

проблемно трасе

kmeta

Recommended Posts

Имам линк PTP. Точка А и Б са почти идентичини - 60см антени параболи, 2м кабел, единичен облъчвател, RB433AH, XR5, еднакви адаптери, големи алуминиеви кутии. Ефира е чист за канала, който ползвам. Това трасе не е натоварено - няма клиенти на него. Работеше около година безупречно. Но от известно време дава ядове. Когато няма трафик картинката е следната ( фиг.1 ).

Точка А e brdge, точка Б е station wds. Когато натоваря трасето пада Tx CCQ на точка Б. фиг. 2 и 3 са от точка Б.

Въпроса ми е къде да търся проблема. Кабел, пигтейл или картата е заминала? Все едно картата работи еднопосочно.

post-22-130900725678_thumb.jpg

post-22-130900725681_thumb.jpg

post-22-130900725687_thumb.jpg

• Administrator

на картинката е супер .. какъв е проблема ?

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

Супер е само в едната посока (send). Имах аналогичен проблем на ПЦ с две радио карти. Едната карта се кънектва 54М, но като пусна трафик през нея и пада на 24М. Проблема се оказа калпава дънна платка на ПЦ-то (Asrock 865GZ).

• Administrator

искаш да кажеш, че дънната платка ти влияе на скороста с коятоще работи линка при трафик?? Според мен единствения вариант за такова нещо е ако машината не е конфигурирана правилно и има дублирани IRQ-та, аз имам на няколко места Asrock и съм нямал проблеми с тях.

Велине тествай 2.9.27 на 845G, 865G и 945G и те уверявам, че ще получиш фрапиращо различни резултати. Виж при 3.22 вече този проблем се наблюдава в много по-малко случаи.

• Administrator

2.9.27 няма смисъл да я тествам където и да е :) отдавна е неизползваема