mor Posted July 13, 2009 Report Share Posted July 13, 2009 При включено прокси имам проблем със свързването с aha.bg (при въвеждане на име и парола ме връща към начална страница и на практика не мога да се логна) . Как може да остане включено проксито и в същото време aha.bg да не минава през него? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Guest Posted July 13, 2009 Report Share Posted July 13, 2009 Здрасти Опита ли с друг браузър? Опита ли да изключиш опцията "Always From Cache" на проксито? Последна версия ли е MikroTik-а ? Можеш да го добавиш този сайт в графата за директен достъп (да не се кешира...) .... -> Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mor Posted July 13, 2009 Author Report Share Posted July 13, 2009 Здрасти Опита ли с друг браузър? Опита ли да изключиш опцията "Always From Cache" на проксито? Последна версия ли е MikroTik-а ? Можеш да го добавиш този сайт в графата за директен достъп (да не се кешира...) .... -> "Always From Cache" e изключено, микротикът е 3.25, браузърът работи, т.е. изключа ли chain=dstnat action=redirect to-ports=8000 protocol=tcp dst-port=80 няма никакъв проблем със сайта. За жалост добавянето на аха.бг в графата за директен достъп не помага (при въвеждане на име и парола страницата съвсем не се отваря). Може би проблемът е в нат и пренасочването на аха.бг към проксито. няма ли възможност аха.бг да е изключение, за което да не важи правилото chain=dstnat action=redirect to-ports=8000 protocol=tcp dst-port=80? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Guest Posted July 13, 2009 Report Share Posted July 13, 2009 Добави към редирект правилото dst-addr!=85.14.21.152 т.е. дестинационен адрес различен от адреса на aha..bg Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤ Posted July 13, 2009 Report Share Posted July 13, 2009 Тоя проблем и при мен го има И то от известно време като правиха някакви промени по сайта и от тогава стана.Бях писал на "админа" им но все едно че сам си писах Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Administrator 111111 Posted July 14, 2009 Administrator Report Share Posted July 14, 2009 и на zamunda го има чез сметките също Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ¤ DJ69 ¤ (ツ) ¤ Posted July 20, 2009 Report Share Posted July 20, 2009 mor, оправи ли бъга Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mor Posted July 20, 2009 Author Report Share Posted July 20, 2009 mor, оправи ли бъга Добавянето на dst-addr!=85.14.21.152 наистина подкара аха.бг голямо БЛАГОДАРЯ на "виновниците" заради които се случи това Но вече имам др. дилема мога ли да добавя и др ИП към това правило примерно: dst-addr!=85.14.21.152, 85.14.21.15 . и др нещо е дали добавянето на src-addr!=192.168.0.23 към chain=dstnat action=redirect to-ports=8000 protocol=tcp dst-port=80 би изключило 192.168.0.23 от проксито. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Guest Posted July 20, 2009 Report Share Posted July 20, 2009 Направи си един address-list, например bypass_proxy с IPтата които искаш да изключиш от редиректа и добави dst-address-list=!bypass_proxy към редирект правилото .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
mor
При включено прокси имам проблем със свързването с aha.bg (при въвеждане на име и парола ме връща към начална страница и на практика не мога да се логна) . Как може да остане включено проксито и в същото време aha.bg да не минава през него?
8 answers to this question
Recommended Posts