Jump to content
  • 0

как ще тълкувате този лог


Велин
 Share

Question

  • Administrator

Един въпрос за микротик гурутата :) линка постоянно се дисконектва, борда е 433АН с две ВИФИ карти интернета идва през Лан .. вътре няма нито правила нито шейпъри само чист прозрачен бридж, другия линк пак е на 2,4 и си работи без проблеми. и двете карти са на station wds 2,4-g + nstreme. Ресетвах конфига на стейшъна и го настроих на ново без резултат, за АП-то таз процедура не мога да направя в момента щото ще увисна.

Едната картинка е от стейшъна другата от АП-то.

post-13-130900725603_thumb.jpg

post-13-130900725607_thumb.jpg

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

Link to comment
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Пуснал ли си Adaptive noise immunity на радиата ?

може да проваш wireless-test пакета от 3.30 , и да увеличиш hardware-retries

и аз имам един линк на 2.4+nstreme и по същия начин се презакача от вр. на вр.

но не пречи , по един път на ден :)

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Същия проблем ми вгорчи живота няколко дни. Линка е i865G със P4 на 2.4 GHz и две радиа CM9-GP. Над половин година работеше без проблем и караше 65/5 мбита. В един момент едното радио почна да се дискънектва през произволен интервал. Симптома който успях да открия , че като стигне 60-65 мбита и радиото се дискънектва. С bandwidth тест възпроизведох проблема. Решението което открих е вдигане на Hardware Retries 4 -> 8. Линка работи вече месец без проблеми и си носи капацитета.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

почти сходен проблем имам и аз, радиото се разкача от време на време. Линка работи една година насам без забележки. Но почна да се разкача от време на време. Може ли да е от този кучешки студ?

Wireless is more temperamental & variable than a woman’s mood! ;)
"no matter how hard you try, you just can NOT please everyone"

"където глупостта е образец-там разума е безумие.."Гьоте

Link to comment
Share on other sites

  • 0
  • Administrator

както видяхте линка беше на 2,4г .. заради лошото CCQ поради незнайни причини, реших да ми на на 5г .. платките са r52Н , смених само антените с гридове за 5г, обаче се получи огромна разлика в сигнала RX/TX  примерно 55/88. След подмяна на едната платка всичко заспа. Явно и се е случило нещо, ама по интересното е, че тази разлика пролича чак като минах на 5гхц , на 2,4 горе долу нивата излизаха.

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

Link to comment
Share on other sites

  • 0

а при мен ccq то е 100%, линка е перфектен на 5г. Канал 5500, от 1год. не беше мръднал. 60/60 rx/tx, но от 1 седмица почна да се дисканеква произволно. Сега бутнах лекичко нагоре канала, ще наблюдавам какво ще направи.

Wireless is more temperamental & variable than a woman’s mood! ;)
"no matter how hard you try, you just can NOT please everyone"

"където глупостта е образец-там разума е безумие.."Гьоте

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.