Jump to content
  • 0

Микротик flood на трафик

niko

Question

имам следния проблем ... настроил съм 3 микротика за една wireless линия bridge1 (ip1) ->> bridge2 (ip2) ->> router (ip3) ->> кленти

проблемат е следния на bridge1 имам входящ интерфейс eth1 и изходящ wlan1. Kогато консумацията от клентиете е 3-4 МБ и те минават през wlan1  в същото време на eth1 имам трафик на максимум около 25 МБ и явно рутера на доставчика ми почва да ме дропи... нямам дея на какво може да се дължи... спрях всички кленти и тов ане помогна ... смених ИП на bridge 1 и пак не помогна ... :-( странното е че преди проблема да се пренессе върхи bridge1 предния ден беше върху рутера преди клуентите :-(

9 answers to this question

Recommended Posts

• 0

сортирай ги по трафик / най отгоре с най-големия по TX Rate, RX Rate

Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи

Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

• 0

опитах но не помага за сега ... менят се ип-тата ама и най-лошото е че не мога да разбера точно каква е атаката

• 0
  • Administrator

с 2.9.хх или с 3.х си

има ли трафик на порт 1234 от някой клиент

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

• 0

:-( не не можах да засека ... сложих филтри на разни портове които ползват разни вируси, които видях от този линк

http://catatan-mikrotik.blogspot.com/

но гледам че няма дропнати пакети ...

от време на време нещата се нормализират но като се повиши малко трафика и отново се прецакват ... дига 20 МБ на входа и а на изхода пада много и почва да дропи :-(

• 0

мога да дам достъп до устройството защото се нуждая наистина от помощ или да с еобадя по телефона, или да се свържем по скайп: nikomsj

• 0
опитах но не помага за сега ... менят се ип-тата ама и най-лошото е че не мога да разбера точно каква е атаката
  използваи dude там има опция  torch или факла която доста удобно показва кои как и през каде колко трафик прави