Mitko Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 Здравейте, едно въпросче имам - може ли на микротика да му се каже до точно определени сайтове да имат достъп юзерите от локалната мрежа? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Mupo neTkoB Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 може. единия вариант е да им пуснеш достъп само до тези сайтове [code] ;;; Allowed Sites chain=srcnat action=masquerade src-address=172.16.201.0/24 dst-address-list=Allowed_sites [уууу@хххх] /ip firewall address-list> print Flags: X - disabled, D - dynamic # LIST ADDRESS 0 ;;; abv.bg Allowed_sites 194.153.145.0/24 1 ;;; AVG update server Allowed_sites 193.86.3.36 Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Mitko Posted June 25, 2009 Author Report Share Posted June 25, 2009 Много благодаря за идеята.. точно такова нещо ми се въртеше из главата но не бях сигурен в реализацията. Имам направено обратно правило за достъп по списък от вън навътре... но за отвътре на вън не се бях сетил :-/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Mitko
Здравейте, едно въпросче имам - може ли на микротика да му се каже до точно определени сайтове да имат достъп юзерите от локалната мрежа?
2 answers to this question
Recommended Posts