Jump to content

Влошаване на сигнала на MikroTik LHGG LTE6 kit

ianiovski

Recommended Posts

Здравейте на село съм  сложил въпросната антена и когато я сложих лятото сигнала беше доста добър изкарваше до 100 Mbit/s:

И след като застудя времето скоростта значително падна и в момента ситуацията е така: 

Това са ми настройките, ползвам е за гледане на IPTV през VPN и преди нямаше насичания в картината, сега  доста често се случва да накъсва и да замръзва картината. Като цяло няма някакви препядствия пред него, закрепил съм я здраво. Това са настройките на интерфейса: 

/interface lte apn
set [ find default=yes ] add-default-route=yes apn=internet authentication=none default-route-distance=2 ip-type=auto name=default use-network-apn=yes use-peer-dns=yes
/interface lte
set [ find default-name=lte1 ] allow-roaming=no apn-profiles=default band="" disabled=no !modem-init mtu=1500 name=lte1 network-mode=3g,lte sms-protocol=auto sms-read=no

Това бяха и скоростите като я монтирах: 

UDP recieve  62.6 Mbps

UDP send    106.0 Mbps

UDP both   50.1 Mbps/53.7 Mbps

TCP recieve   62.5 Mbps

TCP send     59.0 Mbps

TCP both    35.6 Mbps/47.8 Mbps

Лошото е че нямам на по-високо място където мога да я монтирам. Ако може да ме посъветвате какво да направя. 

KKNweZx.png

Screenshot from 2025-12-09 19-45-11.png

KKNWlft.jpg

KKNG1Ub.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нивото е отлично според мен:

signal-strength-values.png?fit=1350,425&

Когато застудее, хората прекарват повече време пред телевизорите/телефоните/компютрите и натоварването на мрежата се увеличава с едно поне 30%.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Администратор

Клетката явно е на лимитран порт ако е на оптика,

ако е на релейка още по божа работа.

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

RB951Ui-2HnD / RBD25GR-5HPACQD2HPND&R11E-LTE6 /  RB952Ui-5ac2nD-TC

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи да не си правя гимнастики да я местя и до настройвам, въпреки че то няма и на къде, когато я слагах това беше най-доброто място с най-силният обхват. Иначе  рядко някой ден сигнала на SINR държи по-добро ниво около 15, но през повечето време е в оранжево.  Дори сега в момента не знам защо ми е орязало другите параметри: 

Иначе сигнала като цяло е  много зле в цялото село.  Село Рогозен област Враца, ако някой може да се ориентира по карта с клетките от къде и как взима, но надали ще има някаква информация. 

Screenshot from 2025-12-10 19-39-38.png

Screenshot from 2025-12-10 19-49-51.png

Редактирано от ianiovski
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещата май се позакрепиха, сега не знам дали е случайност, но на APN профила ми беше default, не съм добавял профил, когато я монтирах и всичко си заработи. Сега му добавих: 

/interface lte apn
add name=vivacom apn=internet.vivacom.bg use-peer-dns=yes

и махнах отметката на 3G и оставих само LTE. И я заключих на 1800 Mhz на Band 3

Screenshot from 2025-12-10 20-03-24.png

Screenshot from 2025-12-10 20-30-58.png

Редактирано от ianiovski
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Администратор

cellmapper.net
Инсталирай си на телефона и направи обиколка пеша на селото.
Всички клетки ще си изпеят възможностите посоките и т.н.

https://www.cellmapper.net/map?MCC=284&MNC=3&type=LTE&latitude=43.52136207714423&longitude=23.714221068761134&zoom=15.534555167605925&showTowers=true&showIcons=true&showTowerLabels=true&clusterEnabled=true&tilesEnabled=true&showOrphans=false&showNoFrequencyOnly=false&showFrequencyOnly=false&showBandwidthOnly=false&DateFilterType=Last&showHex=false&showVerifiedOnly=false&showUnverifiedOnly=false&showLTECAOnly=false&showENDCOnly=false&showBand=0&showSectorColours=true&mapType=roadmap&darkMode=false&imperialUnits=false

По карта при вас няма клетка само в трите околни села има.
Но пак казвам инсталирай приложението и се разходи бавно в голям радиус около къщата за да се обнови картата.
може да се наложи да насочиш в друга посока антената.

----
dns  на вивашит не бих ползвал обновяват го на 24ч и е много по бавен от гугъл или клаудфаер 8,8,8,8 /1,1,1,1

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

RB951Ui-2HnD / RBD25GR-5HPACQD2HPND&R11E-LTE6 /  RB952Ui-5ac2nD-TC

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми ще тествам да видя, иначе в момента антената ми съм я насочил към клетката в Малорад. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• No registered users viewing this page.
  • Създай нов...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.