Jump to content

Recommended Posts

Posted

Здравейте на село съм  сложил въпросната антена и когато я сложих лятото сигнала беше доста добър изкарваше до 100 Mbit/s:

И след като застудя времето скоростта значително падна и в момента ситуацията е така: 

Това са ми настройките, ползвам е за гледане на IPTV през VPN и преди нямаше насичания в картината, сега  доста често се случва да накъсва и да замръзва картината. Като цяло няма някакви препядствия пред него, закрепил съм я здраво. Това са настройките на интерфейса: 

/interface lte apn
set [ find default=yes ] add-default-route=yes apn=internet authentication=none default-route-distance=2 ip-type=auto name=default use-network-apn=yes use-peer-dns=yes
/interface lte
set [ find default-name=lte1 ] allow-roaming=no apn-profiles=default band="" disabled=no !modem-init mtu=1500 name=lte1 network-mode=3g,lte sms-protocol=auto sms-read=no

Това бяха и скоростите като я монтирах: 

UDP recieve  62.6 Mbps

UDP send    106.0 Mbps

UDP both   50.1 Mbps/53.7 Mbps

TCP recieve   62.5 Mbps

TCP send     59.0 Mbps

TCP both    35.6 Mbps/47.8 Mbps

Лошото е че нямам на по-високо място където мога да я монтирам. Ако може да ме посъветвате какво да направя. 

KKNweZx.png

Screenshot from 2025-12-09 19-45-11.png

KKNWlft.jpg

KKNG1Ub.jpg

Posted

Нивото е отлично според мен:

signal-strength-values.png?fit=1350,425&

Когато застудее, хората прекарват повече време пред телевизорите/телефоните/компютрите и натоварването на мрежата се увеличава с едно поне 30%.

• Administrator
Posted

Клетката явно е на лимитран порт ако е на оптика,

ако е на релейка още по божа работа.

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

RB951Ui-2HnD / RBD25GR-5HPACQD2HPND&R11E-LTE6 /  RB952Ui-5ac2nD-TC

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Posted (edited)

Значи да не си правя гимнастики да я местя и до настройвам, въпреки че то няма и на къде, когато я слагах това беше най-доброто място с най-силният обхват. Иначе  рядко някой ден сигнала на SINR държи по-добро ниво около 15, но през повечето време е в оранжево.  Дори сега в момента не знам защо ми е орязало другите параметри: 

Иначе сигнала като цяло е  много зле в цялото село.  Село Рогозен област Враца, ако някой може да се ориентира по карта с клетките от къде и как взима, но надали ще има някаква информация. 

Screenshot from 2025-12-10 19-39-38.png

Screenshot from 2025-12-10 19-49-51.png

Edited by ianiovski
Posted (edited)

Нещата май се позакрепиха, сега не знам дали е случайност, но на APN профила ми беше default, не съм добавял профил, когато я монтирах и всичко си заработи. Сега му добавих: 

/interface lte apn
add name=vivacom apn=internet.vivacom.bg use-peer-dns=yes

и махнах отметката на 3G и оставих само LTE. И я заключих на 1800 Mhz на Band 3

Screenshot from 2025-12-10 20-03-24.png

Screenshot from 2025-12-10 20-30-58.png

Edited by ianiovski
  • Administrator
Posted

cellmapper.net
Инсталирай си на телефона и направи обиколка пеша на селото.
Всички клетки ще си изпеят възможностите посоките и т.н.

https://www.cellmapper.net/map?MCC=284&MNC=3&type=LTE&latitude=43.52136207714423&longitude=23.714221068761134&zoom=15.534555167605925&showTowers=true&showIcons=true&showTowerLabels=true&clusterEnabled=true&tilesEnabled=true&showOrphans=false&showNoFrequencyOnly=false&showFrequencyOnly=false&showBandwidthOnly=false&DateFilterType=Last&showHex=false&showVerifiedOnly=false&showUnverifiedOnly=false&showLTECAOnly=false&showENDCOnly=false&showBand=0&showSectorColours=true&mapType=roadmap&darkMode=false&imperialUnits=false

По карта при вас няма клетка само в трите околни села има.
Но пак казвам инсталирай приложението и се разходи бавно в голям радиус около къщата за да се обнови картата.
може да се наложи да насочиш в друга посока антената.

----
dns  на вивашит не бих ползвал обновяват го на 24ч и е много по бавен от гугъл или клаудфаер 8,8,8,8 /1,1,1,1

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

RB951Ui-2HnD / RBD25GR-5HPACQD2HPND&R11E-LTE6 /  RB952Ui-5ac2nD-TC

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Posted

Ми ще тествам да видя, иначе в момента антената ми съм я насочил към клетката в Малорад.