Jump to content
  • 0

MT и Лаптоп с PCMCIA

stanioomega

Question

Здравейте ,  ситуацията е следната:

Имам имам няколко лаптопа от типа Acer Aspire 3000 ,... и логично погледнато ми допадна идеята да ги ползвам като рутери , най вече за това че отпада слагането на UPS .

Така , на един от тях съм вдигнал МТ и HotSpot със 3 секторни антени , самоче както всички знаем то като се накачулят повече от 10-тина човека на една карта и "брада".Така че се налага да мисля вариянта да отделя антените ,всяка да си е на карта.

Въпросът ми е следния: понеже на лаптопа не виждам друга алтернатива за слагане на друга карта освем PCMCIA , то някой може ли да ми каже каква PCMCA ще тръгне на МТ-ка, защтото имах тука една дърта Orinoco под ръка за проба , но ... като hardware я вижда , но нещо не можах да я подкарам да работи нито като ap-brige нито като station.

Ако някой е подкарвал нещо подобно , нека сподели .

Еб.ш не еб.ш на .уя времето минава ...

6 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Administrator

има подробно инфо за подържания софтуер на сайта на микротик

като идея на лан порта слагаш един суич и в него АР-та

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

• 0

като идея на лан порта слагаш един суич и в него АР-та

това с swicha не го схванах много ... той Аcer-a e AP-to искаш да кажеш да накачуля на всяка антена по лаптоп ли ?

• 0

->порт1  -> АП1

-порт2  ->АП2

рутер ->порт3 ->АП3

Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи

Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

• 0

до колкото схванах аз идеята на колегата ... ползва вградения уайърлес на лаптопа. предполагам интернета "влиза" в рутера /целия лаптоп/ от лан порта. За PCMCIA карти не мога да кажа.... не съм пробвал с външно устройство. Провери дали някоя от версийте на микротик не подържа USB устройства !!!

• 0

до колкото схванах аз идеята на колегата ... ползва вградения уайърлес на лаптопа. предполагам интернета "влиза" в рутера /целия лаптоп/ от лан порта. За PCMCIA карти не мога да кажа.... не съм пробвал с външно устройство. Провери дали някоя от версийте на микротик не подържа USB устройства !!!

да точно по този начин съм го направил и 10 клиента си ги носи и се даржи доло горе добре ... е имаше малко расправии в на4алото докато нацеля  картата но като цяло върши работа ... проблема е че искам да накачуля още маймуни на клончето но на втора карта , а за USB ,незнам ... нещо им нямам доверие на тиа usb-та та за това се насочих към PCMCIA. за сега оше не съм сложил незнам коя ше е подходяща да забода, ... че не са и ефтини за да копувам на посоки за проба. ... аз за това и попитах тук в този пост, може и някой да ползвал PCMCIA на микротик и да даде съвет

• 0

->порт1  -> АП1

-порт2  ->АП2

рутер ->порт3 ->АП3

По евтино и стабилно решение в този случай май няма.