Jump to content
  • 0

Mikrotik RB4011IGS+RM мнения

sauronnet

Question

Здравейте,

Искам мнение от потребители на Mikrotik RB4011IGS+RM.

Сблъсквали ли са се с проблеми и какви?

Преди 3 мес. взех варианта който е с wifi и се оказа, че имат проблем с 5гхц. След което се появиха и прекъсвания по лан, което като цяло е силно разочароващо с оглед марката и това че все пак това е среден към скъп рутер . Доставчика не пожела да го смени и ми върна парите.  Предполагам бройката си е била дефектна, но обмислям да се спра на варианта, който е без  wifi свързаност (за да избегна евентуални подобни проблеми занапред) и за това искам да се информирам до колкото се може предварително какви са отзивите за конкретния Mikrotik RB4011IGS+RM или за 3011. 

Ползвах 2011 почти три години и смело мога да кажа, че е железен.

Благодаря предварително,  спорен ден колеги. 

3 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Използвам три броя от модела RB4011iGS+5HacQ2HnD и засега нямам такива проблеми, които си описал. Версията на OS е 7.14.2 Имам и RB3011UiAS с него също нямам проблеми, версията на OS е 6.49.15. Просто зависи за какво натоварване ще се ползва единия или другия вариант.

• 0

Натоварването  е около 15 18 % което си е нищо. Ползва се за малка  мрежа  - два бекъп сървъра видео наблюдение и wireguard (когато се налага да достъпвам отвън). В същата обстановка 2011 въобще не се замисляше. Явно бройката си не бе читава. Другото което ми направи впечатление дори при 15-18% натоварване рутера беше изключително изключително горещ. Това е причината която ме отказа от конкретния модел. 

• 0

Имам RB4011IGS+RM. Моя също е топъл. 39 градуса показва при 5% натоварване в момента. При по-големи натоварвания температурата не се покачва много. До сега не съм имал никакви проблеми с него.