Jump to content

Изграждане на триточково трасе

toniON

Recommended Posts

Здравейте колеги,

Имам доста голяма мрежа от микритици предимно с RB433 и RB433AH и поне 4(централни) от тях са с по 3 карти.4/6 с по 2 карти, а крайните са с по 1 карта.

Поради факта че въпросните RB-та са спрени от пройзводство, както и PCI картите към тях, при евентуално дефектиране на някой трудно намирам заместители.За сега имам количества резерви но.................

Та въпроса ми е : .......

Има ли нещо с по новите стандарти с което да ги подменя. Нещо от сотра на netMetal което да разполага с 3 радиа на 5Gh. за 3 антени.Проблема на повечето места е че съм на соларни панели и няма как да поставя 3 отделни RB поради ограничения ток.

• Administrator

Здравейте,

в какъв режим се ползват радиата и с какви антени? За 3 не виждам с какво може да се замени. За две вече има различни бордове, които с по радио на 5 или 2GHz и един mpci-e слот /BaseBox2, 5/ и бордове, като RB912UAG-5HPnD , RB912UAG-2HPnD ,  RB922UAGS-5HPacD, а пък RBM33G е без радио, но с два mpci-e слота.

P.S.  Според мен тази техника е дала каквото може с и за времето си. По-добре е да се мисли за по етапно сменяне на техниката с нова, по-икономична, съвременна и някакви по възможност интегрирани решения - комбинирани с антенна част!