Jump to content

Изграждане на триточково трасе


toniON

Recommended Posts

Здравейте колеги,

Имам доста голяма мрежа от микритици предимно с RB433 и RB433AH и поне 4(централни) от тях са с по 3 карти.4/6 с по 2 карти, а крайните са с по 1 карта.

Поради факта че въпросните RB-та са спрени от пройзводство, както и PCI картите към тях, при евентуално дефектиране на някой трудно намирам заместители.За сега имам количества резерви но.................

Та въпроса ми е : .......

Има ли нещо с по новите стандарти с което да ги подменя. Нещо от сотра на netMetal което да разполага с 3 радиа на 5Gh. за 3 антени.Проблема на повечето места е че съм на соларни панели и няма как да поставя 3 отделни RB поради ограничения ток.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Администратор

Здравейте,

в какъв режим се ползват радиата и с какви антени? За 3 не виждам с какво може да се замени. За две вече има различни бордове, които с по радио на 5 или 2GHz и един mpci-e слот /BaseBox2, 5/ и бордове, като RB912UAG-5HPnD , RB912UAG-2HPnD ,  RB922UAGS-5HPacD, а пък RBM33G е без радио, но с два mpci-e слота.

P.S.  Според мен тази техника е дала каквото може с и за времето си. По-добре е да се мисли за по етапно сменяне на техниката с нова, по-икономична, съвременна и някакви по възможност интегрирани решения - комбинирани с антенна част!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Създай нов...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.