Jump to content

Recommended Posts

Posted

Здравейте,

Скоре се натъкнах на следния казус - GROOVE 52 ниски нива, слабо излъчване!

Това което ми прави впечатление е , че това са нови у-ва с Firmware 6.48(factory). Имам и други у-ва, но те са по-стари и там няма проблем - излъчващ мощност до 27dBm на 5Ghz... А сега карат с около 10-18 dBm(2.4 - do 5 G) Пробвах с най-нова версия, няма разлика. За съжаление не успявам да сваля Firmware на по-ниска версия, вероятно защото не може по - ниско от производствената!

Това го разбрах, след като отремонтирах у-во(groove 52) от 12км линк с 27dBi антена. С новият  Groove, нивата се влошиха с около 15dB.... Съответно сложих един BaseBox за да закрепя положението, но защо така стана... не знам!!!!!

Ето ако някой иска да разгледа направо - 94.236.164.50:4444, 94.236.164.50:5555 user - user1 , password - 12345678 (Ако някой иска да разцъка, да ми пише на лично, за да му създадем един профил с пълни права)

Двата Грооува са поставени един срещу друг на около 20 - 30 см (без антени)...!

Въпросът ми е - защо не се появява по-висок  Curent Tx Power рейт ???

• Administrator
Posted

Редно е да има закачена антена при запускане на радиото! Обнови си до последен стейбъл версиите на ROS.

Posted

Бях ги обновил до 7. нещо си и пак ги върнах. В офиса нямах антени на лесно, но проблемът беше явен и с антената. Според мен проблемът е на друго място...

Ако трябва ще им закача антени и ще ги намажа пак до последно, но вече утре или в други ден.

• Administrator
Posted

Сложи им омни антените и пример сложи последна 6та стейбъл версия 6.49.11, Оправи си канала на еС.

Posted
20 minutes ago, JohnTRIVOLTA said:

Сложи им омни антените и пример сложи последна 6та стейбъл версия 6.49.11, Оправи си канала на еС.

Готово,

Вече утре ще се опитам да им сложа някакви антени.

Posted

Готови са и антените, г/д съм ги поставил в позиции за постигане на около -55dbm

• Administrator
Posted

Ъпгрейдни фърмуерите , трябва и рибут за да го приеме също. На каква честота ще са устройствата? Защо ползвате nv2? Вярно са друга /2ра/ ревизия устройствата. Мисля показанията за силата на излъчване са по-ниски, защото са сметнати без силата на усилване от антената, спрямо предходния модел.