mitakabs Posted September 27, 2023 Report Share Posted September 27, 2023 Колеги, вече трети рутер си играя да преконфигурирам зададените дефолтни , по мой си вкус , като ръчно ги променям , защото успявам връзка по ИП само. При опит да се вържа по MAK за да изтрия всичко и да си нацъкам конфига, след 3 сек ме дискънектва и пак кънект. МИслех, че е от AX3 , но после закачих AC2, hAP ax²..Все същия шит. Смених версии на Winbox-a, с по-стари, пак неще. Бозата е Win10. Интересно, че и у нас на лаптопа, същата работа - нещо с бозата ли е или winbox са оакали не знам. Спрях му и фаерлолите, друго не се сещам... Някой с подобни проблеми...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Administrator 111111 Posted September 27, 2023 Administrator Report Share Posted September 27, 2023 И през каква среда го достъпваш? WIFI без WMM? Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mitakabs Posted September 27, 2023 Author Report Share Posted September 27, 2023 През LAN , директно на кой да е порт.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mitakabs Posted September 29, 2023 Author Report Share Posted September 29, 2023 (edited) Колеги, друг с такивa проблеми и Windows10? Да отбележа, на 3 компа , различни устройства, все по същия начин ме дискънектва по МАК.. Пуснах една виртуалка под XP, няма ядове и си бачка.. Не ползвам никакви АВ или фаерлоли, само вградения дефендър... ps, трия и winbox фолдъра в АппДата, пробвах и с къмпатибъл режим, провах и 32b версията..все същото.. Edited September 29, 2023 by mitakabs Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Administrator 111111 Posted September 29, 2023 Administrator Report Share Posted September 29, 2023 А мрежата публична или частна е? Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mitakabs Posted October 2, 2023 Author Report Share Posted October 2, 2023 Говорим за достъп по ЛАН на кой да е рутер, нов/стар/ресет и т.н.. . И на трите компа с проблем, имам инсталирани Акорнис трю имейдж, разни CISCO VPN , vpn на widnows към MIkrotik, които ползвам, както и VMware 5.5. клиент, WMVware Workstation и т.н.. Порбвах да дейнстална Акрониса, не е от него, дизейбнах всичките виртуал адаптери във девайс-менижъра, пак неще.. Вече се чудя, коя боза ми прави мизерии.. Не че не цъквам една виртуалка и си го конфигнах днес по мак едно рутерче, но ме дразни ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Administrator 111111 Posted October 3, 2023 Administrator Report Share Posted October 3, 2023 Като си включиш лан кабела Публична и Частна мрежа ти показва? Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mitakabs Posted October 4, 2023 Author Report Share Posted October 4, 2023 19 hours ago, 111111 said: Като си включиш лан кабела Публична и Частна мрежа ти показва? Частна, но и фаерлолите съм ги изключвал, няма отношение това....:( Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Administrator 111111 Posted October 4, 2023 Administrator Report Share Posted October 4, 2023 А да имаш инсталиран софтуер за следене на мрежовия трафик NPCAP/Wireshark и тем подобни? Да си ползвал някой от "оптимизиращите" софтуери които спират/деинсталират "ненужни" според някой нончо услуги? Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mitakabs Posted October 4, 2023 Author Report Share Posted October 4, 2023 Wireshark имам, но той не е пуснат постоянно, а на лаптопа го нямам, и там същия проблем. Затова мислих , че е от Акрониса и неговите сървиси, но го махнах и уви , пак неще.. други боклуци , като ънинсталатори и прочие , не ползвам.. Ще взема да махна VMware vSphere клиента, да не ака той нещо.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Administrator 111111 Posted October 5, 2023 Administrator Report Share Posted October 5, 2023 SSDP протокола да не си го блокирал във firewall на Микротика? Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 mitakabs Posted October 5, 2023 Author Report Share Posted October 5, 2023 Нищо не съм блокирвал. Вадя от кашона борда, пускам, закачам се и ремув на конфигурацията. Рестарт и при опит да се закача по МАК, ядец - дискънект на 2 -3 сек.. От някакво приложение е, но нем ога да разбера кое и ме гложди.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
mitakabs
Колеги, вече трети рутер си играя да преконфигурирам зададените дефолтни , по мой си вкус , като ръчно ги променям , защото успявам връзка по ИП само.
При опит да се вържа по MAK за да изтрия всичко и да си нацъкам конфига, след 3 сек ме дискънектва и пак кънект.
МИслех, че е от AX3 , но после закачих AC2, hAP ax²..Все същия шит.
Смених версии на Winbox-a, с по-стари, пак неще.
Бозата е Win10.
Интересно, че и у нас на лаптопа, същата работа - нещо с бозата ли е или winbox са оакали не знам.
Спрях му и фаерлолите, друго не се сещам...
Някой с подобни проблеми...?
11 answers to this question
Recommended Posts