_mi_ Posted September 14, 2023 Report Share Posted September 14, 2023 Здрасти, Имам Site A(hap ac2 v6.49 - ISP static real ip / OVPN server) И Site B(hap ax2 v7.11 - ISP dynamic local ip / Ovpn client). В тунела прекарвам два в-лана за локална(VLAN20) и IP-TV(VLAN10) свързаности. В реализацията работи почти вскичко - пинг м/у у-вата в двете мрежи(VLAN 20), достъп до споделени директори(VLAN20), кастинг на мултимедия между у-вата(VLAN20), Wake LAN(по VLAN20 - тук сложих статичен ARP и от двете страни) работи и телевизията(VLAN10) ок. И когато реших да достъпя компютър от другата мрежа по тунела - няма достъп. Иначе Remote Desktop Connection в мрежите си работи м/у компютрите, но когато трябва да мина през тунела - НЕ! Site A - 192.168.0.1/23 , Site B - 192.168.1.1/23 Някакви идеи защо така? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator JohnTRIVOLTA Posted September 14, 2023 Administrator Report Share Posted September 14, 2023 Преди 1 час, _mi_ написа: .... Site A - 192.168.0.1/23 , Site B - 192.168.1.1/23 Някакви идеи защо така? Без да постнете тук конфигурациите на двата рутера трудно ще се разбере какъв е проблема! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts